Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (3): « İlk [1] 2 3 Sonraki > En Son »
Yogun istek uzerine Siteye girişte baska index gelmesi..
Yazar Mesaj
Doc.Deniz
I Love PS and FW

Grup: Üye
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 0
Exclamation  Yogun istek uzerine Siteye girişte baska index gelmesi..

Yetkili arkadaslar lutfen konuyu gerekli yere tasisinlar..
Arkadaslar herkes soruyor..Nasıl sitenin girişinde foruma girmek için tıklayın falan yazcam yada farklı bir index yapcam diye...Bir suru farklı cvp gelmiş ama hiç biri işe yaramıyor..Mesela diyorlar ki index.html oluştur,ilk once onu algılar ama oyle birşey olmuyor...Ben size en kolay ve kesin yolu soyleyecegim..
Forumunuzun girişinde gelmesini istediginiz index'i
index.htm
olarak(ozellikle .html olmasın .htm olsun) forumunuzun ana dizinine atın..Sonrada Burdan
htaccess dosyasını indirip forumunuzun ana dizinine atın...Bu kadar artık istediginiz index gelecek..

Bu arada keseinlikle alıntı degildir bu yontemi kendim keşfettim..
Lutfen emege saygi bir yorum yazin...

31-03-2007 09:39
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Kabus
East Coast

Karma Puanı: 3
RE: Yogun istek uzerine Siteye girişte baska index gelmesi..

Sağ ol konu taşındı

31-03-2007 10:46
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Batur
Admin

Grup: Admin
Karma Puanı: 51

htaccess dosyasına ne gerek var ki,
zaten explorer önce htm, html uzantılı sayfalara öncelik verir, sonra php ve diğer sayfalar gelir. yani bir index.htm ya da index.html sayfası hazırlayıp forum ana dizininine atmanız yeterlidir.

Paylaştığın için de teşekkürler..

31-03-2007 10:56
Doc.Deniz
I Love PS and FW

arkadasim herkes oyle diyor ama oyle birşey olmuyor..Bende hep bunu yapmaya çalışıyordum ve index.html yi algılamıyordu..Algılasa bile sadece IE algılıyor.Bununla tum tarayıcılar algılıyor...Emeğe saygı biraz..

31-03-2007 11:02
zahir
Üye

deniz3502 Yazan:
arkadasim herkes oyle diyor ama oyle birşey olmuyor..Bende hep bunu yapmaya çalışıyordum ve index.html yi algılamıyordu..Algılasa bile sadece IE algılıyor.Bununla tum tarayıcılar algılıyor...Emeğe saygı biraz..

deniz3502 iyi bi konuya değinmişsin. Ben de konuyu biraz daha açmaya çalışayım. Umarım yanlış anlaşılmaz.

Bunun IE, firefox veya diğer bir tarayıcı ile alakası yok. Server tarafından hangi dosya türüne öncelik verilmişse tam link verilmediğinde klasör içindeki öncelikli dosyayı açmaya çalışır. Diyelim ki siz şöyle bir öncelik istiyorsunuz.
1. index.htm
2. index.html
3. index.php
4. default.php

Bu durumda server talebinize bakar dosya ismi var mı? Dosya ismi yoksa istenen klasörde öncelik verdiğiniz ilk dosya isminden başlar. index.htm var mı? Bu yok diğerine bakayım index.html var mı? Bu da yok! O zaman index.php'ye bakalım. İşte buldum al sana index.php. Bunu bulduktan sonra default.php'yi aramasına gerek kalmamıştır.

Bu örnek için .htaccess dosyanıza şu kodu ekleyin.

Kod:
DirectoryIndex index.htm index.html index.php default.php

Hatta index sayfanız için kendi isminizi bile kullanabilirsiniz.

Örneğin index sayfamızın "mehmet.zahir" olmasını istiyoruz. Fakat ".zahir" uzantısı server tarafından tanınmadığı için "mehmet.zahir" dosyasını text olarak algılayacak ve tüm html veya php kodlarını olduğu gibi tarayıcınıza yansıtacaktır. Bu sorunun da üstesinden gelmek için ilk önce serverdan ".zahir" uzantılı dosyaları ".php" dosyasıymış gibi yürütmesini isteyeceğiz ve ardından öncelikli olarak bu dosyayı istediğimizi servera bildireceğiz.
Bunun için .htaccess dosyamıza şu kodu ekleyelim:

Kod:
AddType application/x-httpd-php zahir
DirectoryIndex mehmet.zahir index.htm index.html index.php default.php

Kolay gelsin...

31-03-2007 08:51
AoRGuN
Blogger =P

Grup: Admin
Karma Puanı: 9

Eline sağlık zahir güzel anlatım

02-04-2007 12:09
Doc.Deniz
I Love PS and FW

Ben ztn aynı şeyi hazır htaccess olarak ekledim bunu bende biliyorum.ama bilmeyenler vardır dedim cunku cok soruluyordu..

03-04-2007 03:29
turkgamer Ban!!
PaylasSende.CoM

Grup: Banlanmış

Saolasun Deniz EMEĞE SAYGI

03-04-2007 05:33
Sayfa (3): « İlk [1] 2 3 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

blackinci Baybars