Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (8): « İlk [1] 2 3 4 5 Sonraki > En Son »
Yedek Geri Alma (Büyük Veritabanları İçin İdeal)
Yazar Mesaj
Batur
Admin

Grup: Admin
Statü: Çevrimiçi
Karma Puanı: 58
Yedek Geri Alma (Büyük Veritabanları İçin İdeal)

Daha önce yedek almayı yazmıştım. Şimdi de aldığımız yedekleri geri yüklemeyi anlatacağım. Ancak bu sefer PMA dan geri almayı anlatmayacağım. ilerleyen günlerde belki onu da yazarız inşallah.

Zaten PhpMyAdmin ile yedeği geri yükleme birçok server için sıkıntılı oluyor. Bazıları maalesef 2 Mb tan fazla veriyi yükleyemeye izin vermiyor. O zaman da db yedeğinizi çeşitli programlar ile parçalara ayırıyorsunuz ve parça parça uğraşıyorsunuz.

Bugün size anlatmak istediğim bir iki yol var. Bu yollarla db parçalamaya gerek kalmadan büyük veritabanı yedeklerinizi güvenli bir şekilde geri yükleyebileceksiniz.

1. Yolumuz birçoğunuzun da muhtemeln duyduğu belki de kullandığı yöntem olan Bigdump .

Bu yöntem ile ftp den .sql ve .gz uzantılı yedekler yüklenebilir.

Şimdilik BURAYA tıklayarak Bigdump dosyamızı indirelim.

Rar şifremiz mybbdestek.com olacak..

Rarlı bir dosya inecek ve rar dosyasını açıp içinden Bigdump dosyamızı çıkaralım. (Sanırım rardan dosya çıkarmayı bilmeyen yoktur.)

Raradan çıkardığımız Bigdump.php dosyamızın bazı kısımlarında değişikliler yapacağız.

$db_server ="localhost";burada tırnakların içerisine localhost yazıyoruz yada sunucu ip si olabiliryor.

$db_name = "buraya db ismi yazılacak";

$db_username = "buraya db username yazılacak";

$db_password = "buraya db şifreniz yazılacak";

$filename = "buraya almış olduğumuz yedeğin ismi yazılacak örnek: yedek.sql olarak...
";

Bu değişiklikleri yaptıktan sonra dosyamızı kayediyoruz.

Ftp den forum anadizinine atalım bu dosyayı. Yüklemek istediğimiz yedek dosyamızı da aynı yere atıyoruz. Bigdump.php ile yedek dosyamızı ftp ye attıktan sonra ftp ile işimiz bitiyor kapatabilirsiniz.

Şimdi gelelim son işleme..

http://www.sitenizinismi.com/forum/bigdump.php yazıp enter tuşuna basıyoruz  Gülücük)

Gelen sayfada start import'a basıyoruz ve artık yedeğimiz yüklenmeye başlamıştır.

Hayırlı olsun...

(Alıntı değildir)

Biraz dinlenip 2. yöntemi de yazacağım inşallah..

-------------------------------------------------------------------

2. Yolumuzda Bigdump'a benzer bir yol. Ama bu yol ile sadece SQL uzantılı dosyalarınız geri yükleyebiliyorsunuz. Bunu unutmayın. Ayrıca bu yöntemle admin panelden alınan yedeklerin de sağlıklı yüklendiği gözlemlenmiştir.

Yine bigdump ta olduğu gibi dosyamızı BURDAN indirelim ve aşağıdaki gibi düzenleyelim.

Rar şifremiz yine mybbdestek.com olacak....

user = " veritabanı kullanıcı adını ";
$pass = " veritabanı kullanıcı şifresini ";
$dbname = " veritabanı adını ";
$file = " dosya ismi "; Burası çok önemli, sql dosyanızın ismini hatasız bir şekilde yamalısınız..

Şimdi düzenleme bittiyse, ssql dosyanız ile mk_restore_db.php dosyasını AYNI DİZİNDE olmak şartıyla ftp den uygun bir yere atınız.

Ben ana dizine attığınız varsayarak nota devam ediyorum..

http://www.sitenizinismi.com/forum/mk_restore_db.php yazıp enter yapalım. çok kısa sürede veritabanınınız yüklendiğini göreceksiniz.

Şimdilik bu kadar..

Yakında Yedek indirmenin çok daha kolay ve güvenli bir yoluyla tekrar yazıcağıkm inşallah.

En son düzenleme: 31-03-2007 05:04 Batur.

31-03-2007 01:02
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Kabus
East Coast

Grup: Üye
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 4
RE: Yedek Geri Alma (Büyük Veritabanları İçin İdeal)

Sağ ol güzel olmuş

31-03-2007 01:02
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Batur
Admin

Teşekkürler Kabus..

31-03-2007 01:05
Doc.Deniz
I Love PS and FW

Karma Puanı: 0

kabus yazmamış ki:Dsaol dostum

31-03-2007 01:44
Batur
Admin

deniz3502 Yazan:
kabus yazmamış ki:Dsaol dostum

Kabus bana teşekkür etmiş ben de ona teşekkür ettim , :D olayı nasıl anladın anlayamadım :D:D

31-03-2007 02:25
texasli
Mesajcı Üye

Karma Puanı: 1

saolasın bana lazım olanlardan

31-03-2007 03:57
Batur
Admin

sen de sağol texasli...
Bu arada yarım kalmıştı yazım, 2. yol da eklendi. bilgileriniz...

31-03-2007 05:05
Doc.Deniz
I Love PS and FW

Karma Puanı: 0

Denedim 1. yolda dosyada dedigin yerler yok..
2. yolda boş sayfa geliyor..

03-04-2007 05:51
Sayfa (8): « İlk [1] 2 3 4 5 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Veteriner hekimler Klip İzle Taha'nın Yeri Kampus Alanya Otel Ara Alanya Travel Msn Nickleri ultravb