Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Sayfa (4): « İlk < Önceki 1 2 [3] 4 Sonraki > En Son »
Tema Satışı
Yazar Mesaj
Arno
WebBuster

Grup: Üye
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 46
Cvp: Tema Satışı

Silent http://www.vbskins.com u incelemeni tavsiye ediyorum. Oradaki temalar 10larca kez satılmış. Sonuçta para verip alıyorsun. Zaten büyük ihtimalle bi temaya satış sınırı da getirecem. Yani mesela bi temayı en fazla 5 defa satıcam. Hatta diyelim bi seferde 4 tema parası verene o temayı tamamen verebilirim. Yani başkasında olmaz tema o kişinin olur.

Evet scriptler wareze düşebiliyor. Mesela vbulletinin nullu anında çıkıyor. Eskiden vbulletin bu konuda çok az engelleme yapıyordu. Ama artık anında kapattırıyor siteleri. Eskiden reklamı oldu scriptin şimdi ise buna ihtiyacı yok. phpbb vardı eskiden bence artık onu bitirmiş oldu. O tarz şirketler için warez bence reklam taktiği. Ayrıca temayı elden satacağım için bu risk benim için oldukça düşüyor. Sadece temaların çalınması söz konusu. O konuda da yasal yolları araştıracağım zaten.

En son düzenleme: 03-01-2008 10:50 PM Arno.

03-01-2008 10:08 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Rocky7 Ban!!
Banlanmış

Grup: Banlanmış

diyelim ben temayı parasını verdim aldım artık benim olur sonra istedim gibi dağıtırsam buna kim karışır onu demek istedim

04-01-2008 01:50 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
texasli
Mesajcı Üye

Karma Puanı: 12

Rocky7 Yazan:
diyelim ben temayı parasını verdim aldım artık benim olur sonra istedim gibi dağıtırsam buna kim karışır onu demek istedim

1. temaya para verip dagıtan sen olursun ki
herkes keriz gözüyle bakar sana ve senin gibilerinin tema alıp dagıtmasını bekler
2. yapana saygısızlık olur yaptıgı emek karsılıksız olur ve
dini acıdan kul hakkına girer sonucta ekmek yiyecek o paradan
3. tema para vermekle senin olmaz psd dosyaları ve kodlaması vs lisanslattıgı taktirde hiç kimse kullanamaz. bu belge onda oldugu sürecede iyi niyetli biri degilse sana sattıktan sonrada kullandırmaz(kandırana kadar) kullanırsanda temaya ulasma yolunun hack yolu oldugu vs düsünülürse para ve apis cezası vardır ki ali cok iyi niyetli birisidir öyle birsey yapmaz.
4. madem bedavacı gecinmek istiyorsun o zaman vb null veya ipb null gibi sistemleri kullanarak
emege saygısızca davranıp ücretli temaları bedava dagıtan kişilerden toplayarak kendini tatmin edebilirsin.
böyle düsünenler varsa tekrar tekrar okusun
saygılarımla

http://www.eyyubi.com
05-01-2008 09:48 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
SiLeNT03
Üye

Karma Puanı: 2

Arno Yazan:
Silent http://www.vbskins.com u incelemeni tavsiye ediyorum. Oradaki temalar 10larca kez satılmış. Sonuçta para verip alıyorsun. Zaten büyük ihtimalle bi temaya satış sınırı da getirecem. Yani mesela bi temayı en fazla 5 defa satıcam. Hatta diyelim bi seferde 4 tema parası verene o temayı tamamen verebilirim. Yani başkasında olmaz tema o kişinin olur.

Evet scriptler wareze düşebiliyor. Mesela vbulletinin nullu anında çıkıyor. Eskiden vbulletin bu konuda çok az engelleme yapıyordu. Ama artık anında kapattırıyor siteleri. Eskiden reklamı oldu scriptin şimdi ise buna ihtiyacı yok. phpbb vardı eskiden bence artık onu bitirmiş oldu. O tarz şirketler için warez bence reklam taktiği. Ayrıca temayı elden satacağım için bu risk benim için oldukça düşüyor. Sadece temaların çalınması söz konusu. O konuda da yasal yolları araştıracağım zaten.

vbskins.com gibi yaptığın temaları satışa çıkaracaksan istediğin kadar satarsın, warez olabilir o konuda haklısın. Ben sadece özel istekle tema yapıp satacaksın sandım, ondan öyle dedim.

Güzel projeniz varsa host + domain sponsoru olunur.
06-01-2008 05:58 PM
Arno
WebBuster

Temaları koruma altına almak için bazı yollar araştırdım. Temaları tescil ettireceğim. Ancak bu oldukça pahallı bir işlem. Ama çalınmaya karşı kesin çözüm. Direk olarak söz sahibi olacağımdan dolayı çalan kişiye temayı yedirebilirim Gülücük Ama bu tescil işinin olumsuz yanı eğer yaptırırsam tema fiyatlarının yukarıda bahsettiğimden daha pahallı olacak olmasıdır...

08-01-2008 06:45 PM
The_ANSWER
wWw.iSiMizNeT.CoM
**

Karma Puanı: 1

texasli Yazan:

Rocky7 Yazan:

2. yapana saygısızlık olur yaptıgı emek karsılıksız olur ve
dini acıdan kul hakkına girer sonucta ekmek yiyecek o paradan

yazdıkların iyi güzelde 2. maddede takıldım.

Zaten parasını alarak emeğinin karşılığını almış olmuyormu. Sen bir manavın dert ettiğini gördünmü, elmayı sattığım adam elmayı hazmettimi gazını çıkardımı diye düşündüğünü gördünmü hiç. Bu konuda aynı hesap ali aldığı paraya bakıcak sattığı adam başka kımsenın kullanmasını istemiyorsa tecil ettircekler olucak biticek gerisine karışmıyacak. Templatemonsterı biliyorsundur bir temanın üstünde 2 adet fiyat var yüksek fiyatı veren adam temayı siteden kaldırtır, Eğer düşük fiyatla alıp bir çok kişiye daha düşük fiyatla satarsa işte oo zaman senin dediğin olur kul hakkına girer.

http://www.elektrodepo.com
http://www.isimiznet.com

09-01-2008 09:36 AM
ReCoBa
Acemi Üye
**

Karma Puanı: 0

Dostum siteye özel tema yapsan daha iyi olmaz mı tema yı ekleyeceksin her isteyen parasını verip satın alacak.

10-01-2008 02:12 PM
Arno
WebBuster

@the_answer: Benim yapmak istediğim zaten templatemonsterdaki gibi bir durum. Yani temanın bi normal dağıtım fiyatı birde tümden alım fiyatı olacak. Eğer daha önce hiç normal dağıtım şeklinde satış yapmamış olursam ve birisi çıkıp tümden almak istiyorum derse psd dosyaları ile birlikte ona verip temayı siteden kaldıracağım. Ama yine de bu kişi temayı istediği gibi dağıtamaz. Ben ona sadece temanın varyasyonlarını kendi sitesinde kullanabilmesi için satmış olacağım. Psd dosyaları ile bazı beğenmediği yerleri değiştirebilir ya da ek grafikler ekleyip temasını güzelleştirebilir.
Ama normal dağıtım ile satılan temalarda sadece logonun psdsini yollayacağım. Kalan grafiklerin psdleri bende saklı olacak. Ve yine temayı alan kişiler temayı istedikleri gibi dağıtamazlar. 1.si dağıtmaları zaten kendi işlerine gelmez. 2.si benim emeğime gasp ederler. Etik açıdan düşünüldüğünde kendinizin olmayan birşeyi dağıtmak uygunsuzdur. Bu kişi toplumun genel kesimi tarafından dışlanır ve dinen de uygun değildir.

12-01-2008 07:51 AM
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle