Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
[İlk MyBB Destek'te] Editor'de Sığmayan MyKodlara Kesin Çözüm
Yazar Mesaj
dared
Üye

Grup: Üye
Statü: Çevrimiçi
Karma Puanı: 3
[İlk MyBB Destek'te] Editor'de Sığmayan MyKodlara Kesin Çözüm

sitenize eklediğiniz mykodlar bir süre sonra editörünüze sığmaz hale gelirler ve butonlar üst üste binmeye başlarlar. pek çok defa bu sorun için çözüm soranlar oldu pek çok defa farklı çözüm önerisi sunuldu ama genel anlamda pek başarılı çözümler yapılamadı...

oturdum editor.js yi iyice inceledim ve ek bir buton satırı daha ekledim. isteyen istediği gibi mykod ekleyip rahat rahat kullansın diye.

yapmanız gerekenler:

1- kullandığınız editor.js dosyasını yedekleyin.
2- editor.js dosyanızı açın
3- bul:

PHP Kodu:
this.insertStandardButton(elements"php""images/codebuttons/php.gif""php"""this.options.lang.title_php);

// Append the second toolbar to the editor
editor.appendChild(toolbar2); 

altına ekle:

PHP Kodu:
// dared
// 3. araç çubugu.
toolbar3 document.createElement("div");
toolbar3.style.height "28px";
toolbar3.style.position "relative";

// ücüncü araç çubugu icin format bicimleri.
formatting document.createElement("div");
formatting.style.position "absolute";
formatting.style.width "100%";
formatting.style.whiteSpace "nowrap";

if(
this.options.rtl == 1)
{
formatting.style.right 0;
}
else
{
formatting.style.left 0;
}
toolbar3.appendChild(formatting);

// cubuk nesneleri ekleme bolumu.
this.insertStandardButton(formatting"b""images/codebuttons/bold.gif""b"""this.options.lang.title_bold);
this.insertStandardButton(formatting"i""images/codebuttons/italic.gif""i"""this.options.lang.title_italic);
this.insertStandardButton(formatting"u""images/codebuttons/underline.gif""u"""this.options.lang.title_underline);
this.insertSeparator(formatting);
this.insertStandardButton(formatting"align_left""images/codebuttons/align_left.gif""align""left"this.options.lang.title_left);
this.insertStandardButton(formatting"align_center""images/codebuttons/align_center.gif""align""center"this.options.lang.title_center);
this.insertStandardButton(formatting"align_right""images/codebuttons/align_right.gif""align""right"this.options.lang.title_right);
this.insertStandardButton(formatting"align_justify""images/codebuttons/align_justify.gif""align""justify"this.options.lang.title_justify);

// cubuk icin ayirma bolumu.
elements document.createElement("div");
elements.style.position "absolute";

if(
this.options.rtl == 1)
{
elements.style.left 0;
}
else
{
elements.style.right 0;
}

toolbar3.appendChild(elements);
this.insertStandardButton(elements"list_num""images/codebuttons/list_num.gif""list""1"this.options.lang.title_numlist);
this.insertStandardButton(elements"list_bullet""images/codebuttons/list_bullet.gif""list"""this.options.lang.title_bulletlist);
this.insertSeparator(elements);
this.insertStandardButton(elements"img""images/codebuttons/image.gif""image"""this.options.lang.title_image);
this.insertStandardButton(elements"url""images/codebuttons/link.gif""url"""this.options.lang.title_hyperlink);
this.insertStandardButton(elements"email""images/codebuttons/email.gif""email"""this.options.lang.title_email);
this.insertSeparator(elements);
this.insertStandardButton(elements"gvid""images/codebuttons/gvid.gif""gvid"""this.options.lang.title_gvid);
this.insertStandardButton(elements"youtube""images/codebuttons/youtube.gif""youtube"""this.options.lang.title_youtube);
this.insertStandardButton(elements"php""images/codebuttons/hide.gif""hide"""this.options.lang.title_hide);

// ucuncu cubugun islenmesi
editor.appendChild(toolbar3); 

ve kaydedin...

artık editorümüzde yeni bir buton satırı daha oluştu.

not:

PHP Kodu:
this.insertStandardButton(elements"img""images/codebuttons/image.gif""image"""this.options.lang.title_image); 

buna benzer satırlar 1 butonu temsil etmektedir. kendinize gre düzenlemeyi unutmayın.

saygılar dared..

not: bu yöntem dared (yani ben :D ) tarafından yapılmış ve şuan için yanlızca MyBB Destek te yayınlanmıştır.

başka yerlerde yayınlicak arkadaşlar emeğe saygı gösterirlerse çok sevinirim.. kodlarla uğraşanların hevesini kırmamak gerek.. uyarlanacak geliştirilicek ve yazılacak daha çoook kod var unutmamak lazım.

03-05-2008 09:45
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
okankrms
Abone Üye

Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 2
RE: [İlk MyBB Destek'te] Editor'de Sığmayan MyKodlara Kesin Çözüm

paylaşım için tşkler... Güzel

03-05-2008 09:52
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
PİT10
Vbulletinden Mybb'ye

Grup: Moderatör
Karma Puanı: 19

Konu için teşekkürler.Çok karşılaşılan bir sorun bu.
Konu ilgili bölüme taşındı.

03-05-2008 09:52
Kirpi
Forever MyBB

Grup: Moderatör
Karma Puanı: 23

paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık PİT10 arkadaşımızın dediği gibi çok karşılaşılan bir sorun..paylaşımlarının devamını bekleriz sağol

03-05-2008 09:53
Alfa
MyBuLLetinBoard

Karma Puanı: 20

Ellerine sağlık valla bir soruna daha çözüm getirdin

03-05-2008 09:57
dared
Üye

Karma Puanı: 3

yorumlar için eyw. walla fikir çok son projem bir hayata geçsin ozaman Türkiye de MyBB nasılmış tüm dünya görücek işte..

unutmadan bide caps koyayım ilk msj a koymadım kullancak arkadaşlar nasıl olduğunu görsünler...

03-05-2008 09:58
ALeeNN
Üye

Karma Puanı: 0

Bu sorunun bir başka türlü ve çok kolay bir yöntemini bir yerde okumuştum.Tüm bu anlattıklarınız yerine sadece yazı alanının geniştiğini şablonlardan arttırıyorduk ve ben denemiştim mükemmel olmuştu fakat hangi şablondan arttığımızı şimdi hatırlamıyorum.Benim dediğim yöntemi hatırlayan bir arkadaş buraya yazarsa daha kolay bir çözüm olacaktır.

03-05-2008 10:16
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
xxeskiyaxx
Üye

Karma Puanı: 0

ben yaptım ama bi değişiklik olmadı yine aynı olduğu gibi duruyor

03-05-2008 10:30
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Veteriner hekimler Klip İzle Taha'nın Yeri Kampus Alanya Otel Ara Alanya Travel Msn Nickleri ultravb