Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
GoogleBot Hakkında Bilgi[Anlatım]
Yazar Mesaj
Lorderont Ban!!
Banlanmış

Grup: Banlanmış
Statü: Çevrimdışı
GoogleBot Hakkında Bilgi[Anlatım]

>>>>>GoogleBot<<<<<

Googlebot Google tarafından kullanılan bir arama robotudur. Google arama motoru için, web'de bulunan dökümanları toplayarak, aranabilir bir indeks üretir.

Eğer bir sitenin webmaster'ı, sitesinden bulunan bilgilerin Googlebot tarafından ve ya bir başka arama robotu tarafından indekslenmemesini isterse robots.txt dosyasına uygun komutlar girerek bunu yapabilir.

Googlebot'un deepbot ve freshbot olarak iki sürümü bulunmaktadır. Deepbot, web sayfasındaki bütün bağlantıları takip ederek, Google indeksleyicilerine en mümkün olan en fazla bilgiyi sağlar. Şu anda (2007 şubat)bu işlemi her ay yeniden tamamlamaktadır. Freshbot, web'de yeni içeriği tararmaktadır. Freshbot web sitelerini onların güncellenme sıklıklarına göre ziharet ederek yeni içeriği kaydeder. Teoride freshbot günlük bir gazeteyi günde bir, haftalık bir dergiyi haftada bir ziharet etmektedir. Bu bilgi toplama işlemine aynı zamanda "Google Dance" de denmektedir.
Kaynak: Vikipedi Ansiklopedisi

15-02-2008 04:22
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
gercek_yalan
Üye

Grup: Üye
Statü: Uzakta
Karma Puanı: 1
RE: GoogleBot Hakkında Bilgi[Anlatım]

sağoL...

07-05-2008 11:41
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Veteriner hekimler Klip İzle Taha'nın Yeri Kampus Alanya Otel Ara Alanya Travel Msn Nickleri ultravb