Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (3): « İlk < Önceki 1 [2] 3 Sonraki > En Son »
En Çok İhlal Edilen 10 Kuralımız
Yazar Mesaj
AoRGuN
Blogger =P

Grup: Admin
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 8
Cvp: En Çok İhlal Edilen 10 Kuralımız

Benim de anlatmak istediğim o değil.

MiCROP Yazan:
Hepimiz mevlananın soyundan geliyoruz. Mevlana bizim atamız oluyor.Atasözü denilebilir yani.

Atasözü denilemez işte, vecize denilebilir!

09-10-2007 04:12
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Dead or Alive
Yeni Üye
*

Grup: Üye
Karma Puanı: 0

MiCROP Yazan:
Ben bir öneride bulunmak isterim. Lütfen Türkçe'mizi düzgün kullanmaya çalışalım. Noktalama işaretlerine dikkat edelim.Bazen anlatmak istediğiniz şeyi karşı taraf yanlış anlayabiliyor. Büyük küçük harf kullanımı konusunda üst seviyede sıkıntısı olan arkadaşlarımız var. "GüZeL PayLaşıM", ELiNe SağLık", "Mawi RenGi DaHa GüzeL" gibi aykırı mesajlar çok fazla yazılıyor.

Aykırı olmayı marifet sananlar var. Türkçemizde "v" varken "w", "k" varken "q" kullanmamaya çalışalım.

ßu Senin Dediğin fiziğe Göre inSan yarGıLamaktır ;)
ßen Senin Nickini ßi kaç kere "Miqrop" diye Görmüştüm SanırSam Gülücük

09-10-2007 09:35
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
MiCROP
Miq™ is Offline

Statü: Uzakta
Karma Puanı: 2

Miqrop.net var onunla karıştırıyorsun galiba. O Suskun nickli arkadaşıma ait ve aramızda gayet iyi.

MiCROP kısaca Miq derler. Ama baktığınızda mikroorganizma zaten türkçe kökenli bir sözcük değildir.

Microorganism den gelir. Kısaca mikrop denir. Yani burda MiCROP Nickini kullanmam her hangi bir sorun teşkil etmiyor.

Nickinizin ne olduğu problem değil. Önemli olan Türkçe'yi İngilizceleştirmemektir.

Kimseyi yargılamıyorum. Kimseye bunu yapın demiyorum. Dikkat edersen yazımın başında bunun bir öneri olduğunu söylemiştim.

Eleştiriyle, yargıyı karıştırmamak lazım. Sen B harfi yerine Beta (ß) kullanırsan "l" harflerini "L" yaparsan Türkçe'nin içine etmiş özenti insanlardan birisi olursun.

Bir mesajı olan birisinin sırf bu mesajı yazmak için buraya üye olup, olmadığı hakkındada çelişkilerim var.

Yazımın tamamını okuduğunu sanmıyorum. Sana acıyorum...

09-10-2007 10:11
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Dead or Alive
Yeni Üye
*

ßen Sadece Görüşümü ßeLirttim ve Senden hiç cvp ßekLemiyordum yada en azından yaşına uyGun ßi mesaj ßekLiyordum...
ama Sen herşeyi düzGün ßi şekiLde SöyLedikten Sonra "Sana Acıyorum" diye ßitirSen Sana diyeßiLecek ßi Sözüm kaLmaz ßenim Sen Türkçe peşine düşeCeğine kişiLiğini düzeLt deRim Sadece ;)
ßuraya attığım Son mesajdır Sen iStediğin kadar konuş aCınacak ßiri warSa oda SenSin...

En son düzenleme: 10-10-2007 07:07 Dead or Alive.

10-10-2007 07:00
MiCROP
Miq™ is Offline

Statü: Uzakta
Karma Puanı: 2

Dead or Alive Yazan:
�en Sadece Görü�ümü �eLirttim ve Senden hiç cvp �ekLemiyordum yada en azından ya�ına uyGun �i mesaj �ekLiyordum...
ama Sen her�eyi düzGün �i �ekiLde SöyLedikten Sonra "Sana Acıyorum" diye �itirSen Sana diye�iLecek �i Sözüm kaLmaz �enim Sen Türkçe pe�ine dü�eCe�ine ki�iLi�ini düzeLt deRim Sadece ;)
�uraya attı�ım Son mesajdır Sen iStedi�in kadar konu� aCınacak �iri warSa oda SenSin...

Türkçeyi hala düzgün kullanmıyorsun ama bu sefer fazla abartmışsın. Forum sistemindeki bir hatadan kaynaklanıyor aslında ama bunu bir plugin haline getirip senin gibi aykırı yazanlar için kullanmak güzel olur diye düşünüyorum.

10-10-2007 07:56
C0n+r@
Forumların Efendisi

Grup: Kurucu
Karma Puanı: 11

Tamam fazla abartmayın. Kurallar bunlar. Tartışmayı kesin ... Eline sağlık Dedektif.

10-10-2007 09:26
omerg Ban!!
Banlanmış

Grup: Banlanmış

Güzel paylaşım

12-10-2007 11:49
engilizce
Engilizce.Com Admin
**

MiCROP Yazan:
MiCROP kısaca Miq derler. Ama baktığınızda mikroorganizma zaten türkçe kökenli bir sözcük değildir.

Microorganism den gelir. Kısaca mikrop denir. Yani burda MiCROP Nickini kullanmam her hangi bir sorun teşkil etmiyor.

Biraz konu dışı olacak ama konuyu bilmeyen biri okuduğunda aklında yanlış kalmasın diye bir bilgi hatasını düzeltmek isterim, beni yanlış anlama Microp;

Mikrop, mikroorganizmanın kısaltması değildir. Mikrop kendi başına bir kelimedir. Mikro-organizma denilen şeyin tanımı, yaşayan en küçük canlıdır. Evet mikrop da bir mikro-organizma ama kısaltması değil Gülücük Sonuçta, insana yararı dokunan mikro-organizmalar da vardır. Sütün mayalanmasını sağlayan da yine mikro-organizmalardır ama mikrop ile mikro-organizma bambaşka şeyler Güzel

13-12-2007 10:15
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

blackinci Baybars