Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
Control Panelde VeriTabanı + Kullanıcı Oluşturmak + İzin Ayarları [ Resimli Anlatım ]
Yazar Mesaj
Aftermath
ERG

Grup: Üye
Statü: Uzakta
Karma Puanı: 4
Wink  Control Panelde VeriTabanı + Kullanıcı Oluşturmak + İzin Ayarları [ Resimli Anlatım ]

Control Panelde Veri Tabanı Oluşturmak (Resimli Anlatım)

Site Kurmak için İhtiyacınız Olan Başlıca Şeylerden Biri Veritabanıdır..
Bu Anlatım Linux Hostların Desteklediği Control Panel 'de Veritabanı Oluşturmayı İçermektedir.. ( eğer Windows Hosttaysanız Plesk Panel Kullanıyorsunuz ozaman Buraya Tıklayın )

Önce Adres Çubuğumuza aşağıdaki gibi bir link Giriyoruz :
http://www.sitenizinismi.com/cpanel

Host Şirketinin başta size maille verdiği Kullanıcı adı ve şifreyi Girdikten Sonra Panele Giriyorsunuz ve Karşınıza Alttaki Gibi Bir Sayfa Çıkıyor ve Şimdi "Sunucu" Sekmesine Tıklıyoruz :

Şimdi Soldaki Sütundan "MySQL Veritabanları"'na Tıklıyoruz :

Açılan Sayfada Aşağıdaki Kısmı Dolduruyoruz ve "MySQL Veritabanı Oluştur" Butonuna Tıklıyoruz :

Ve Karşımıza Aşağıdaki Gibi Bir Sayfa Geliyor.. orada Yazan deneme_deneme veritabanı ismi oluyor :

Şimdi Bir Kullanıcı Oluşturuyoruz.. Bunun İçin yine : Sunucu > MySQL Veritabanları , yolunu izliyoruz ve bu sefer açılan sayfada aşağıdaki kısmı buluyoruz..

Yukarıdaki Resimde Gerekli Yerleri Doldurduktan Sonra "MySQL Kullanıcısı Oluştur" Butonuna Tıklıyoruz ve Karşımıza Çıkan Sayfadaki Bilgileri Biryere Not Ediyoruz..
Şimdi Oluşturduğumuz Kullanıcıya Az Önce Oluşturduğumuz Veritabanına Ful Yetki Vereceğiz.. Bunun için Yine : Sunucu > MySQL Veritabanları , Yolunu izliyoruz ve Aşağıdaki Resimde Yer Alan kısmı Buluyoruz :

Yukarıda Gördüğünüz Gibi deneme_deneme Kullanıcına deneme_deneme veritabanında tüm yetkileri vermek için "ALL" Seçeneğini İşaretleyip "İzinleri Ver" Butonuna Tıklıyoruz..

En Sağlam Yolu Budur.. Başka Veritabanları Eklerken Yine Bu Kullanıcıyı O Veritabanına Adayabilirsiniz.. Yani Bir kullanıcı Birden Fazla Veritabanıyla İlişkilendirilebilir.. Bu İşlemler Sırasında Girdiğiniz Tüm Bilgileri ve Control Panelin Siz Girdiğiniz Bilgilerden Sonra Verdiği Tüm Detayları Biryere Saklamanızı Öneriyorum...

Hayırlı Olsun..

En son düzenleme: 02-04-2007 04:21 Aftermath.

02-04-2007 04:03
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Batur
Admin

Grup: Admin
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 55
RE: Control Panelde VeriTabanı + Kullanıcı Oluşturmak + İzin Ayarları [ Resimli Anlatım ]

Teşekkürler Aftermath, güzel bir anlatım olmuş. ellerine sağlık..

02-04-2007 04:56
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TuRGuT~ Ban!!
нüzüи...

Grup: Banlanmış
RE: Control Panelde VeriTabanı + Kullanıcı Oluşturmak + İzin Ayarları [ Resimli Anlatım ]

Anlatımlar artıyor sayende (: Eline sağlık, artık herkes kolayca mybb kurup ayarları da rahatlıkla yapabilecek gerçekten bu güzel bir olanak (:

02-04-2007 05:24
Aftermath
ERG

sağolun arkadaşlar.. umarım uğraşlarımız/anlatımlarımız biçok kişinin işine yarar (:

02-04-2007 05:26
Batur
Admin

Grup: Admin
Karma Puanı: 55

Yarayacağına kesinlikle inanıyorum.
Yeterki ihtiyacı olan ARAMAYI BİLSİN...

02-04-2007 05:30
oMeRiPeK
Acemi Üye
**

Karma Puanı: 0

teşekkür ederim ellerine sağlık

03-04-2007 07:52
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
harslan
Abone Üye

Statü: Çevrimiçi
Karma Puanı: 3

merhaba dediğiniz gibi yaptım kurulumu bitirdim ama forum açılmadı sadce bu sayfa çıktı bi bakarmısınız
site: http://www.zevzekdunya.com

04-05-2007 05:33
Aftermath
ERG

harslan Yazan:
merhaba dediğiniz gibi yaptım kurulumu bitirdim ama forum açılmadı sadce bu sayfa çıktı bi bakarmısınız
site: http://www.zevzekdunya.com

açılmış işte ?

04-05-2007 08:29
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Veteriner hekimler Klip İzle Taha'nın Yeri Kampus Alanya Otel Ara Alanya Travel Msn Nickleri vBCoders blackinci Baybars