Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
C0n+r@ ile Röportaj [ MyBB & Baybars ]
Yazar Mesaj
CanCoNTi
(OKS)

Grup: Super Moderatör
Statü: Uzakta
Karma Puanı: 29
C0n+r@ ile Röportaj [ MyBB & Baybars ]

CanCoNTi:
Merhaba C0n+r@, öncelikle röportaj yapılmasını kabul ettiğin için teşekkürler..
CanCoNTi:
Öncelikle MyBBDestek hakkında birkaç şey sormak istiyorum
C0n+r@:
Tabiki sorularını bekliyorum Can'cım
CanCoNTi:
MyBBDestek için geleceğe yönelik projelerin neler ?
C0n+r@:
MyBBDestek'de kurucu yetkisi almadan öncede planlarım vardı ve bunları yönetimdeki arkadaşlarım ile paylaşmayı hedefliyordum zaten. Kadir kısmet MD'de admin olmak ve sahibi olmak varmış. Burdan yine söyliyim sevgili Ali'ye tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. MD'yi buraya getiren o. Ben değilim... Biraz da ileriye yönelik olan planlarım ve projelerimden bahsediyim. Kısaca anlatmak gerekirse herşey 1.4'ün gelmesiyle başlayacak ve sizde MyBBDestek'de olan yenilikleri ister istemez farkedeceksiniz. Şimdilik sitede olacak yeniliklerden bahsetmiyim sürpriz olsun. Gülücük
CanCoNTi: MyBB'ye nasıl başladın ?
C0n+r@:
MyBB'yi sevdiğim, saydığım bir arkadaşım sayesinde buldum. O arkadaşımda zaten şuan mybbdestek'de aorgun adlı arkadaşım. Yaklaşık 4-5 yıldır tanışıyoruz Altuğla. Her neyse o sıralarda ASP sistemleriyle ilgileniyordum. Bir yandan da PHP tabanlı CMS sistemlerine merak salmıştım. SMF, vbulletin neredeyse hepsini inceledim. Bir ara arkadaşlarımla hack işlerine girişmiştik ama bu işin iyi birşey olmadığını anlayınca ve gerçekten iyi takip etmek gerektiğini anlayınca geri çekildim. Kurduğumuz hack sitesinede SMF kurmuştum ama pek sevmemiştim açıkcası. Velhasıl kelam Altuğ forumaske.tr.cx adında bir forum kurdu ve ilk mybb'yi o forumda tanımış oldum. Devamında da bildiğiniz gibi mybb maceram başlamış oldu.
CanCoNTi:
MyBB ile ilgili düşüncelerini alalım..
C0n+r@:
MyBB'ye bir benzetme yapacak olursam. Onu daha yürümeye yeni başlamış bir bebek gibi görüyorum diyebilirim. Ama bu bebek, ergenlik çağında olan gençlerle nerdeyse aynı kapasitede ve güce sahip. Bildiğiniz üzere tüm CMS'lerin kendine has bir yanı vardır. MyBB'ninde var ve bu benim çok hoşuma gidiyor doğrusu. Ayrıca eksilerinden çok artıları olması benim ve diğer mybb kullanıcılarının dikkatini çekiyor. Seninde bildiğin gibi vbulletin ve bir çok CMS ücretli. Özellikleri gerçekten çok iyi ama MyBB'dede bunları yapmak imkansız değil tabiki. İstediğiniz özelliği az biraz bildiğiniz bilgilerle MyBB'ye ekleyebilirsiniz. Kısaca bu internet döneminde MyBB önü, ufku açık bir sistem. Geleceği parlak olan bir sistem. Şimdi bunları konuşurken ilerde okuduğumuzda belki çok daha ilerlemiş olacak. Bizimde isteğimiz bu yönde.
CanCoNTi:
Peki MyBB nin eksik yanları hakkında ne düşünüyorsun ? Ya da yapılması gereken yenilikler ile ilgili ?
C0n+r@:
Öncelikle MyBB özgün olmalı. Hiç bir zaman taklitçi olmamalı. Diğer sistemlerden bir farkı olmalıki ilgi görsün ve kullanılsın. Şimdilik eksik yanı diyebileceğim güzel tasarlanmış bir arayüz. Onuda ısrarla değiştirmek istemiyorlar. Ama bu onların zararına oluyor ve farkında değiller. Zararından kastım şu; bir kullanıcı sistemleri incelerken genellikle arayüzüne bakıp seçer. Tabiki bu herkesde aynı değildir. Daha bu işlere yeni girmiş biri için bu olay görünümden ibarettir. Buna bakarak mybb basit bir arayüze sahip. Şimdilik söyleyeceğim birşey yok eksik taraflarıyla ilgili.
CanCoNTi : Haklısın, zaten bu nedenle çoğu mybb tasarımcısı temalarını yaparken farklı sistemlerini kalıplarını tercih ediyor..
CanCoNTi:
MyBB ile ilgili geleceğe yönelik projelerin var mı ? Varsa bizlerle paylaşır mısın ?
C0n+r@:
MyBB hakkında birçok hedefim var tabiki ama bu PHP bilgisi isteyen şeyler. Kendimi PHP alanında ilerlettikçe yavaşça mybb'de eksik herhangi birşey olduğu zaman bunları telafi etmeye çalışacağım. Bunlar çeşitli modifikasyonlar, pluginler olacaktır. İlerleyen zamanlarda sizlerde yapmış olduğum projeleri görmüş olacaksınız. Ama şunuda söyleyeyim genel olarak yeni web teknolojileri ile çalışmayı hedefliyorum ajax, css bu tür şeyler.
CanCoNTi:
Şu ana kadarki mybb forum çalışmaların neler ? Biraz da onlardan bahseder misin ?
C0n+r@:
Karışık olarak söyleyeyim hepsini sıralarını pek iyi hatırlamıyorum çünkü Gülücük Aralarında kapananlar var tabi eskiler çünkü.
1.Forumdijital.net : Açtığım ilk mybb tabanlı genel içerikli forum sitemdi. Genel içeriğin yanlış bir yol olduğunu anlayınca kapadım.
2.Web-teknoloji.net : MyBB tabanlı webmaster içerikli forum sitem. Çok iyi planlarım vardı sağlam kişiler bulabilseydim şuan çok iyi bir yerde olacaktı ama kısmet değilmiş olmadı.
3.AvrilClub.net : Avril Lavigne hayran sitesi
4.Pelin-Karahan.net : SEO çalışmalarına başladığım ve ileride çok hit alabilecek Pelin Karahan hayran sitesi.
5.SEOTurkey.Net : SEO Makalelerimi yayınladığım arama motorları hakkında bilgilerin bulunduğu sitem. Ağırlık olarak buna yön verdim.

MyBBDesteği zaten çok iyi biliyorsunuz anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Bunların dışında sitelerim var ama fazla reklama kaçmayalım öyle değil mi :D

CanCoNTi: Birazda senden bahsedelim mi ? Bir sakıncası yoksa tabii ?
C0n+r@: Tabiki hiç bir sakıncası olmaz Gülücük
CanCoNTi: Boş zamanlarında neler yapıyorsun ?
CanCoNTi: Yani C0n+r@ sıfatından çıkıp Baybars olduğun zamanlarda ? (:
C0n+r@:
Boş zamanlarımda arkadaşlarım ile bowling oynarım, sinemaya giderim, yeni açılan mekanları gezmeyi, keşfetmeyi severim. Hobilerimden söz edecek olursak bana hitap eden kitapları okumayı tercih ederim. İlgimi çeken olduğu zaman 3 günde bitiririm zaten. Teknolojiden felaket derecede hoşlanırım. Mağazalara girdiğim zaman en az 1 saat çıkmıyorum. Yeni ne varsa görmeliyim buda benim için bir hobi. Ve en zevk aldığım şey bilgisayar tabiki. Neredeyse her işe girmişimdir diyebilirim.
CanCoNTi : Sanırım yeterince uzun oldu Gülücük Bize zaman ayırdığın için sonsuz teşekkürler.. Web ve gerçek hayatında başarılar dilerim..

05-02-2008 08:28 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Batur
Admin

Grup: Admin
Statü: Çevrimiçi
Karma Puanı: 87
RE: C0n+r@ ile Röportaj [ MyBB & Baybars ]

Güzel bir söyleşi olmuş, Baybars'ı biraz daha yakından tanımış olduk. Her ikinize de teşekkürler.

Yararlanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiçkimseye hayrı dokunmayan define gibidir.
Hz. Muhammed (S.A.V)

Güncelleme Nasıl Yapılır? Upgrade.php
MyBB 1.2.12 Tam Türkçe Paketi Final
.htaccess Kullanımı ve İpuçları
MyBB Forum Kurulumu
Yönlendirme Yemiş Sitenizi Kurtarmak

05-02-2008 08:40 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
uwit
I LoVe You PS

Grup: Deneme Moderatör
Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 10

bu zamanlarda da söyleşi modA :D

Captain Tsubasa Türkçe altyazılı (Bölümler) Tıkla
Dj Olmak İstiyorsan Tıkla SÜper Program
Kahramanmaraş'ın Forum Sitesi
Silkroad Hakkında Ne Ararsan Burada
Kahramanmaraş Resimleri
Kahramanmaraş Tarihi - Yemekleri - Gelenekleri

05-02-2008 09:19 PM
CanCoNTi
(OKS)

uwit Yazan:
bu zamanlarda da söyleşi modA :D

Neyi kasttettiğini anlayamadım ? (:

05-02-2008 09:30 PM
Dedektif
MyBB Dedektifi

CanCoNTi ve C0n+r@ 'ya teşekkürler..

::::::::::::::::::
W W W
05-02-2008 10:36 PM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
AoRGuN
Alfo - Turkish RAP

Grup: Admin
Karma Puanı: 28

Süper olmuş ;) Baybars'ı röportajlara sığdıramazsınız gerçi, müthiş biri...

if (use($mybb_1_4)) cry();

Kişisel Blogum, Hakkımda Her şey, TIKLA!
Video İzle... Yorumunu Oku... Yorumla...
BlogEkstra | Blog Destek | Blogspot, Blogcu...
BloggerDestek

05-02-2008 11:36 PM
C0n+r@
Forumların Efendisi

Grup: Kurucu
Statü: Çevrimiçi
Karma Puanı: 40

Sağolun arkadaşlar. Teşekkür ederim Altuğ. (:

SEOTurkey.Net - SEO Teknikleri, İpuçları, Makaleler

SEOTurkey.Net - SEO

05-02-2008 11:51 PM
medea
İbrahimKendirci.OrG

Grup: Üye
Karma Puanı: 18

baybars'ı uzun zamandan beri tanırım.. bana karşı hiç bir art niyetini hiçbir seviyesizliğini görmedim göreceğimide sanmıyorum.. çok kültürlü vede ona yakışır bir ahlakı var kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum..

Medea Production
06-02-2008 11:23 AM
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle