|
Biraz Eleştiri Birazda Öneri
|
| Yazar |
Mesaj |
turkey
Acemi Üye

Grup: Üye
Statü:
Karma Puanı: 0
|
Biraz Eleştiri Birazda Öneri
Birazcık hüzün var içimde 1 buçuk 2 yıl öncesine dayanıyor, mybb nin yeni yeni kapışıldığı dönemler.o günlerde smf den mybb ye geçiş yaptım sitenin 42.000 üyesi günlük 4k (4.000) hiti vardı. askerliğimi doğuda yaptım ve törer dalgasına 3 buçuk ay çarşı yüzü görmedim, o sırada forumu uçurmuşlar sql yedeğim olmadığı için kuramadım...
Şimdi yeniden kurulum aşamasındayım ama gördüğüm oki mybb artık tutulmuyor !! yada banamı öyle geliyor. !! her verilen forum linkleri 1-2 ay sonra kapanıyor tüm kullanıcılarımız hostlarını free olarak kullanıyor, vbüllet sevdası olsa gerek null olarak herkes vbüllet koşturuyor.
geleli 2 ay oldu gerek arama motorlarında gerek kendi takıldığım sitelerde büyümüş alt yapısı sağlam mybb forum göremedim. yani şöyle araştırma yapsak 10 parmağı geçmeyecek kadar az, neden !
Önerim Şuki, mybb forumunuzu kurun ama 1 ay ama 3 yıl bozmayın, her çıkan eklentileri kurmayın. ihtiyacınız neyse onlara yoğunlaşın. webmaster sitelerini gezin, fikir alışverişi yapın, free host kullanmayın aslaa büyüyemezsiniz, hile,warez,mp3,titlede gereksiz kelimeler den kaçının, domaini güçlendirin. siteadı.com/index.php yerine index.html de çalışın. bol bol yeni sayfalar açın. siteadı.com/eglence.html, /komik.html gibi çalışmalar yapın sonuç kısa zamanda olmasada; kesindir.
Aramalarda Karşımıza Çıkan Büyük Forumların "Copyright" bölümünde Mybb Yazısını Gördüğünüzde Sizde Sevineceksiniz ;)
En son düzenleme: 11-01-2008 03:34 turkey.
|
|
| 11-01-2008 03:33 |
|
 |
MiCROP
Miq™ is Offline

Statü:
Uzakta
Karma Puanı: 2
|
Cvp: Biraz Eleştiri Birazda Öneri
Benim şimdiye kadar gördüğüm en büyük mybb sitesi 124,782 tane kayıtlı üyeyle MerkezTr.Com
Genelde büyük siteler lisanslı vbullettin ya da smf filan kullanıyor.
Mybb'nin diğerlerine göre en büyük avantajı kullanım kolaylığı ve güvenlik açıklarının diğerlerine göre daha seyrek olması.
Örneğin Smf de bir yığın açık var. Neden ? Çünkü en çok kullanılan script. Ne kadar iyi
olursanız karşınızda o kadar kötü olur.
Mybb bence en çok gelişen forum scriptlerinden. Belki bu yazılımı kullanan çok büyük forum siteleri yok ama yüzlerce forumcuk var.
Forumcuklar bir gün forum olursa Vbulletin'den Mybb'ye tema çevirenler, Mybb'den Vbulletine Çeviri Tema yapmak zorunda kalıcak.
|
|
| 11-01-2008 05:38 |
|
 |
blackinci
(D~U~B)

Statü:
Karma Puanı: 4
|
Gördüğüm Kadarıyla Burada Bize Veya Yönetim Kadrosuna Bir İleştiri Yok Veya Sitemiz Hakkında
Şimdi Tutulmuyor Diyemeyiz Buna Bu Sizin Özgür İradenizie Kalmış Birşey İstediğiniz Sistemi Kullanırsınız Ve İster Büyütürsünüz İster İlgilenmez Yarım Bırakırsınız yani Tutulmuyor Kelimesi Yanlış Bence ama yazdıklarınız güzel şeyler forum sahibi olmak isteyen arkadaşlar için
|
|
| 11-01-2008 06:47 |
|
 |
Arno
Kurucu

Grup: Kurucu
Statü:
Karma Puanı: 10
|
Benim fark ettiğim kadarıyla da phpbb bitmiş durumda. Sürekli yeni mybb vb siteler görürken eskiden gördüğüm phpbb siteler kapanır oldu. Mybb nin inanılmaz bir alt yapısı var. Sorun şu ki MyBByi geliştiren kişiler bu oluşturdukları alt yapıyı ileriye taşımakta çok geç davranıyorlar. Tam 1 sene önce 1.4ün 2007nin ilk çeyreğinde çıkacağını söylediler. Ben translator görevindeyim ve bundan dolayı beta kullanıcıyım ancak hala betasını bile göremedim. Eli ağır bir takıma sahip MyBB. Başka hiçbir eksiğini göremiyorum. 1.4 geçen sene ilk çeyrekte çıkmış olsaydı şuan çok farklı şeyleri konuşuyor olurduk...
|
|
| 11-01-2008 08:07 |
|
 |
Arno
Kurucu

Grup: Kurucu
Statü:
Karma Puanı: 10
|
Birde şunu söyleyeyim. Mesela burada 10.000i geçkin üyemiz var. Desem MyBBnin en büyük sitesini oluşturalım kimler ciddi anlamda yardım eder. 10 kişiyi geçmeyeceğine eminim. Daha doğrusu yardım ederim diyen kişi çok çıkacak ama gerçek anlamda yardım eden 10 kişiyi geçmeyecek. Neden bunu söylediğimi de açıklayayım. Yönetim olarak bir çoğumuz 1 seneyi geçkin süredir aktif olarak MyBB kullanıyoruz. Karşılaşabileceğimiz sorunları çözebilecek, uygun eklentiler yapabilecek ve çok iyi tasarım yapabilecek durumdayız. Forum kuran arkadaşların çoğu bahsettiğim özelliklerin çoğunda yetersiz kalıyor ve siteler gelişmiyor.
Ama vbulletine baktığımızda hem script paralı ve oldukça sağlam hemde para verip kullanan kişiler çoğu özelliklere sahip kişiler. Hal böyle olunca alt yapısal bir sıkıntı çekmeyince forum çabucak büyüyüp gelişiyor.
Bakalım 1.4 gelsin bi o zaman bazı işler değişecek bence. En azından şöyle bir durum söz konusu. 1.4 çıktığında kimse MyBB ile alakalı işlerini ertelemeyecek...
|
|
| 11-01-2008 08:27 |
|
 |
turkey
Acemi Üye

Statü:
|
Gördüğüm Kadarıyla Burada Bize Veya Yönetim Kadrosuna Bir İleştiri Yok Veya Sitemiz Hakkında
Şimdi Tutulmuyor Diyemeyiz Buna Bu Sizin Özgür İradenizie Kalmış Birşey İstediğiniz Sistemi Kullanırsınız Ve İster Büyütürsünüz İster İlgilenmez Yarım Bırakırsınız yani Tutulmuyor Kelimesi Yanlış Bence ama yazdıklarınız güzel şeyler forum sahibi olmak isteyen arkadaşlar için
tabiki forum ve yönetim hakkında deyil öyle olsa direk msnden söylerim zaten. ben genel olarak tüm mybb kullanıcıları hem eleştirdim hemde öneri verdim. isteyen okur tınlamaz, isteyen okur eyw. der ;)
|
|
| 11-01-2008 01:42 |
|
 |
ardaa
Üye

Statü:
Karma Puanı: 3
|
Bende fikrimi belirteyim bu konuda, ben mybb'ye olan ilginin azaldığını sanmıyorum ama şu bi gerçek ki 1.2.10'dan sonra hatta 1.2.9'dan sonra eklenti yapılmamaya başlandı sanırım 1.4 ön hazırlıkları için,bence insanların (tabi bu benim kendi düşüncem) en büyük hatası illegal yollarla(titleda gereksiz kelimeler, themem'in yayınladığı black hat seo uygulayarak google'da geriliyorlar insanların amacı siteyi geliştirmek değil google yada başka arama motorları hilelerini kullanarak üst sıralarda çıkmak, bunun yerine sitelerini geliştirmeye özgün içerikle donatmaya çalışırlarsa google zaten onları er yada geç farkedip hakketikleri yeri veriyor, bu saydıklarımı ben daha çok mybb kullanıcılarında gördüm, ama uzun lafın kısası mybb bence eğer geliştiricileri biraz daha aktif olursa vb'yi sollar diye düşünüyorum.
_
|
|
| 11-01-2008 03:07 |
|
 |
Anzilia
İngilizce Öğretmeni

Statü:
|
Birde şunu söyleyeyim. Mesela burada 10.000i geçkin üyemiz var. Desem MyBBnin en büyük sitesini oluşturalım kimler ciddi anlamda yardım eder. 10 kişiyi geçmeyeceğine eminim. Daha doğrusu yardım ederim diyen kişi çok çıkacak ama gerçek anlamda yardım eden 10 kişiyi geçmeyecek. Neden bunu söylediğimi de açıklayayım. Yönetim olarak bir çoğumuz 1 seneyi geçkin süredir aktif olarak MyBB kullanıyoruz. Karşılaşabileceğimiz sorunları çözebilecek, uygun eklentiler yapabilecek ve çok iyi tasarım yapabilecek durumdayız. Forum kuran arkadaşların çoğu bahsettiğim özelliklerin çoğunda yetersiz kalıyor ve siteler gelişmiyor.
Ama vbulletine baktığımızda hem script paralı ve oldukça sağlam hemde para verip kullanan kişiler çoğu özelliklere sahip kişiler. Hal böyle olunca alt yapısal bir sıkıntı çekmeyince forum çabucak büyüyüp gelişiyor.
Bakalım 1.4 gelsin bi o zaman bazı işler değişecek bence. En azından şöyle bir durum söz konusu. 1.4 çıktığında kimse MyBB ile alakalı işlerini ertelemeyecek...
kodlama olarak değilde ben çeviri konusunda yardım edebilirim(okuldaki işlerim elverdiği ölçüde).
Bilginize..
|
|
| 11-01-2008 09:49 |
|
 |
|
|