MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Free ShoutBox
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5 6
Dün Bulduğum free bir ShoutBox eklentisini sizn ile paylaşmak istedim.
Konuyu şimdilik Serbest Kürsüye açıyorum.
Beğenir ve kullanırız derseniz, işe yaradığını söylerseniz Diğer Eklentiler bölümüne taşırız.

Özellikleri...

1- Sitenize kurmaya gerek yok, sadeve çıkmasını istediğiniz yerde iframe açarak çalıştırabililirsiniz.
Not: isteyen yeni sayfa olarak ta kullanabilir. Konunun en altında yeni sayfa olarak açmak için gereken işlemleri anlatacağım.

2- Veritabanınıza yazma yapmaz o nedenle güvenlik sorunu yok. 99.9% uptime, unlimited space/bandwidth!

3- Tr karakter sorunu yok,

4- Tema seçenekleri sunuyor kullanıcıya. Kullanıcı istediği temayı seçebiliyor, içerisinde 60 tema seçeneği var,

5- Siz de renk kodları ile oynayıp kendi temanıza uydurabilirsiniz.

6- Kullanıcı istediği nick ile sohbet edebiliyor.

7- Başlığını Değiştirebiliyorsunuz. Örn : Forumabc Sohbet Bölümü gibi.

8- Tek dezavantajı iframe olduğu için, size bu hizmeti sağlayan sitenin google reklamları görünüyor üstte.

9- Admin panelinden mesajları silme özelliği.

Şimdilik aklıma gelen görebildiğim özellikleri bunlar.

Neye Benziyor ?? Deneme Sitemden Bakabilirsiniz,

İki örnek hazırladım.

1. Örnek Ana Sayfada Görmek için Demo linki çalışmamaktadır.Bu sistemi kurmuş olan arkadaşlar yöneticilere bildirirse demo site olarak belirtebiliriz.

Bu şekilde yapmak için ---> Admin Kp - Kalıplardan Ana safya kalıpları - index - {$forums} un hemen üstüne ekliyorsunuz. Neyi mi? Ufak bir üyelik yaptıktan sonra siteden size iframe kodları verilecek.

Bana verilen kodlar : Siz kendi kodlarınızı oluşturup benim sohbeti şişirmeyin :D

Kod:
<noscript><a href="http://www.freeshoutbox.net/">Shoutbox</a></noscript><iframe src="http://arescom1.freeshoutbox.net/" height=250 width=400 frameborder="0"></iframe>

Ancak ben width=400 olan değeri width=100% şeklinde değiştirdim ki sayfayı tam kaplasın. Yoksa küçük bir görüntü olur ve güzel görünmez.

2. Örneğim ise ana sayfa da değilde yeni sayfa oluşturup üyelerin link ile gitmesini sağladım. Üst linklere sohbet şeklinde bir link koyar ve birazdan beraber oluşturacağımız sohbet.php dosyasına yönlendireceğiz.

isteseniz önce yeni sayfada nasıl görünüyor bakalım. Bunun için Demo linki çalışmamaktadır.Bu sistemi kurmuş olan arkadaşlar yöneticilere bildirirse demo site olarak belirtebiliriz.

Böyle istersem nasıl yaparım ?

Şimdi önce yeni bir kalıp oluşturmamız gerekiyor birde sohbet.php adlı bir yeni sayfa.

Siz uğraşömayın diye ben sohbet.php dosyasını yaptım ve aşağı ekledim.
Siz sadece kalıp ekleyeceksiniz.

Kalıp eklemek için;

Admin Kp - Kalıplar - Düzenle/Sil - Kullandığınız Tema - sol üstte Kalıp Ekle kısmına basıyoruz.

Başlık kısmına Sohbet yazıyoruz.
Kalıp kısmına aşağıdaki kodları aynen yerleştirin.

Kod:
<html>
<head>
<title>$settings[bbname]</title>
$headerinclude
</head>
<body>
$header

<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="tborder">
<table cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%">
<tr>
<td class="thead">

BURAYA SİTEDEN SİZE VERİLEN İFRAME KODUNU EKLEYİN.
NOT :  height=1000 width=100%  şeklinde düzenlemeyi unutmayın size verilen kodlarda..

</tr>
</table>

$footer
</body>
</html>

en son alttan aklıp ekleye basın. Hayırlı olsun.

Kodları alacağınız sitenin linki >>> http://www.freeshoutbox.net

İzmirin anormal sıcakları arasında yazdım terleye terleye, umarım eksik bişey yazmamışımdır.

Not : İzin alınmadan başka yerde yayınlanmazsa sevinirim..
Eline sağlık çok güzel olmuş. Shoutbox eklentisinden dahada iyi ... + Rep
abi ben daha sana ne diğim yaw her foruma lazım senın gibi birisi hem çok hızlı
Hiçbir açığı yok, çünkü sitenize bağlı çalışmıyor. direk freeshoutbox.net sitesinin sunucundan ifarem olarak çalışıyor.
gayet hızlı ve başarılı bir uygulama... paylaşım için teşekkürler batur + repGulumsemeGulumsemeGulumseme...
sen de sağol separate.. Bugün epey rep topliyacaz anlaşılan :D:D
Sayfa: 1 2 3 4 5 6
Referans URL