MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Control Panelde VeriTabanı + Kullanıcı Oluşturmak + İzin Ayarları [ Resimli Anlatım ]
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2 3
Control Panelde Veri Tabanı Oluşturmak (Resimli Anlatım)

Site Kurmak için İhtiyacınız Olan Başlıca Şeylerden Biri Veritabanıdır..
Bu Anlatım Linux Hostların Desteklediği Control Panel 'de Veritabanı Oluşturmayı İçermektedir.. ( eğer Windows Hosttaysanız Plesk Panel Kullanıyorsunuz ozaman Buraya Tıklayın )

Önce Adres Çubuğumuza aşağıdaki gibi bir link Giriyoruz :
http://www.sitenizinismi.com/cpanel

Host Şirketinin başta size maille verdiği Kullanıcı adı ve şifreyi Girdikten Sonra Panele Giriyorsunuz ve Karşınıza Alttaki Gibi Bir Sayfa Çıkıyor ve Şimdi "Sunucu" Sekmesine Tıklıyoruz :

[Resim: 1001.jpg]

Şimdi Soldaki Sütundan "MySQL Veritabanları"'na Tıklıyoruz :

[Resim: 1002.jpg]

Açılan Sayfada Aşağıdaki Kısmı Dolduruyoruz ve "MySQL Veritabanı Oluştur" Butonuna Tıklıyoruz :

[Resim: 1003.jpg]

Ve Karşımıza Aşağıdaki Gibi Bir Sayfa Geliyor.. orada Yazan deneme_deneme veritabanı ismi oluyor :

[Resim: 1004.jpg]

Şimdi Bir Kullanıcı Oluşturuyoruz.. Bunun İçin yine : Sunucu > MySQL Veritabanları , yolunu izliyoruz ve bu sefer açılan sayfada aşağıdaki kısmı buluyoruz..

[Resim: 1005.jpg]

Yukarıdaki Resimde Gerekli Yerleri Doldurduktan Sonra "MySQL Kullanıcısı Oluştur" Butonuna Tıklıyoruz ve Karşımıza Çıkan Sayfadaki Bilgileri Biryere Not Ediyoruz..
Şimdi Oluşturduğumuz Kullanıcıya Az Önce Oluşturduğumuz Veritabanına Ful Yetki Vereceğiz.. Bunun için Yine : Sunucu > MySQL Veritabanları , Yolunu izliyoruz ve Aşağıdaki Resimde Yer Alan kısmı Buluyoruz :

[Resim: 1006.jpg]

Yukarıda Gördüğünüz Gibi deneme_deneme Kullanıcına deneme_deneme veritabanında tüm yetkileri vermek için "ALL" Seçeneğini İşaretleyip "İzinleri Ver" Butonuna Tıklıyoruz..

En Sağlam Yolu Budur.. Başka Veritabanları Eklerken Yine Bu Kullanıcıyı O Veritabanına Adayabilirsiniz.. Yani Bir kullanıcı Birden Fazla Veritabanıyla İlişkilendirilebilir.. Bu İşlemler Sırasında Girdiğiniz Tüm Bilgileri ve Control Panelin Siz Girdiğiniz Bilgilerden Sonra Verdiği Tüm Detayları Biryere Saklamanızı Öneriyorum...

Hayırlı Olsun..
Teşekkürler Aftermath, güzel bir anlatım olmuş. ellerine sağlık..
Anlatımlar artıyor sayende (: Eline sağlık, artık herkes kolayca mybb kurup ayarları da rahatlıkla yapabilecek gerçekten bu güzel bir olanak (:
sağolun arkadaşlar.. umarım uğraşlarımız/anlatımlarımız biçok kişinin işine yarar (:
Yarayacağına kesinlikle inanıyorum.
Yeterki ihtiyacı olan ARAMAYI BİLSİN...
teşekkür ederim ellerine sağlık
Sayfa: 1 2 3
Referans URL