MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Plesk Panelde Veri Tabanı Oluşturma (Resimli Anlatım)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Evet arkadaşlar, Bugün de veri tabanı oluşturmayı yazalım.

Bildiğiniz üzere forumu kurmadan önce Veri Tabanı oluşturmak gerekiyor.
Öncelikle Bir host alanı edinmiş olmamız gerekiyor. Host kontrol paneline giriyoruz. ( Bu arada plesk panel anlatacağım haberiniz olsun )

Panele girdikten sonra panelin ilk sayfasında çeşitli araçlar göreceksiniz. Bu araçlarda resim 1. de gördüğümüz Veritabanları simgesini tıklıyoruz.

Resim 1.

Daha sonra Yeni Veri Tabanı Ekle simgesini tıklıyoruz. (Resim 2.)

Resim 2.

Resim 3. te gördüğünüz gibi, veri tabanımıza bir isim veriyoruz. örnek : Veritabanim1 gibi. (Tr Karakter kullanmayınız)

Veri tabanı ismi yazdıktan sonra veritabanı türünü giriyoruz. (MYSQL)

Resim 3.

Daha sonrasında Yeni Veri Tabanı Kullanıcısı ekle simgesini tıklıyoruz. Resim 4.

Resim 4.

Şimdiki adım çok önemli. Burada veritabanımız için bir kullanıcı isömi ve şifresi belirlememiz lazım. Bu isim ve şifreler lazım olacak not edelim bir yerlere.. Resim 5.

Resim 5.

Evet, bu işlemi de yaptıktıktan sonra artık veritabanınız oluşturuldu. Hayırlı olsun.

Hazırlayan : Batur ...
Güzel anlatım eline sağlık. Plesk panel olduğunu belli etmek için mesajını düzenledim. Gülücük
Teşekkürler, sonradan aklıma geldi gerçi ama benden önce davranmışsın..
Eline sğalık
Arkadaşım ben plesk ten yeni veri tabanı oluşturmak istediğimde bana şu hatayı veriyor "Bu domain için maksimum Veritabanı sayısına erişildi" bu hatanın nedeni nedir ne yapmalıyım yardım lütfen.
muhtemelen, sadece 1 db oluşturma hakkın vardır ve şu an oluşturulmuş bir db mevcuttur.
Eski db silip yenisini oluşturabilir ya da eski db yi boşaltıp onu tekrar kullanabilirsin.
ben 2,500 gb lik alanım var ama domain nerden ve nasıl yapablirim?
peki bende funpic var almancam yok biri yardim ede bilirmi ? the_boss_turk_81@hotmail.com ekleyin lutfen ve yardim larinizi bekliyorum
Sayfa: 1 2
Referans URL