MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Yedek sitede ne deneme yaparsam benim sitemdede aynilari oluyor neden?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Selamlar.. Arkadaslar benim bu konularda cok bilgim yok yalniz okuyarak yazilan konulari takip ederek ögrenen biriyimdir forumda cok aradim ve 3 gündür bu konuyla ugrasiyorum cözüm bulamadim bizim sitenin yedegini baska bi yere kurup denemeler yapayim istedim hata vermezse sitemizde direk yapariz diye düsündüm ki olmasi gereken o ama yeni kurdugum sitede ne yaparsam diger siteyide etkiliyor birebir aktuel calisiyorlar, yani belkide ufak bi degisiklik gerekiyor ama ne onu bilmiyorum hic bi yerdede cözüm yolu bulamadim bahseden yok hatayi nerede yapiyorum yedegini yüklerken mi ? Yardimci olursaniz cok sevinirim...
exo arkadaşım eğer iki sitede de aynı değişme oluyorsa %100 aynı mysql (database) 'den kaynaklanıyor. iki siteyede aynı myql isim ve şifre vermişsen % 100 ondan kaynaklanır. hosting firman ile konuş ve 2 mysl yapması için rica et yaparsa ne mutlu bana kolay gelsin...
evet dedigin gibi ayni database kullaniyorlar bi sekilde ama bu ben yedegi yükleyince oluyor hep, iki ayri mysql nasil yüklenir yani ne lazim tam olarak bana isim ve sifreler farkli subdomain aldim aynisi oldu yeni domain üzerinden denedim aynisi oldu tahminim ufak bir sorun ama nedir bir türlü bulamadim kime sorduysamda tam olarak cevap veremedi ne yazikki...
cPanel ' den bir veritabanı daha oluştur.Yedek forumu ona kur.
yeni veritabani olusturarak yaptim zaten anlamadigimda o sanki ayni veritabanini kullaniyor gibiyim ama sizler nasil yapiyorsunuz en azindan bana onu aciklarsaniz herseyi silip o sekilde yapim ben herseyi denedim...
arkadaslar sizler nasil yedek site kurdunuz deneme yapmiyormusunuz biseyleri sitenize yüklemeden önce sizler nasil yapiyorsunuz yardimci olabilecek kimse varmi?
eğer iki ayrı data kurduysanız, o zaman sorun config.php dosyasında. asıl site ile yedek sitenin config ayarları aynıdır. dolayısıyla istediğin kadar yedek kur hepsi tek data dan beslenir.
config.php dosyasını txt ile aç. data ismi kısmını editle. yedek olarak oluşturduğun isimle değiştir. ve kaydet

tradbak Yazan:
eğer iki ayrı data kurduysanız, o zaman sorun config.php dosyasında. asıl site ile yedek sitenin config ayarları aynıdır. dolayısıyla istediğin kadar yedek kur hepsi tek data dan beslenir.
config.php dosyasını txt ile aç. data ismi kısmını editle. yedek olarak oluşturduğun isimle değiştir. ve kaydet

cok sagol bende öyle biseyler oldugunu tahmin ediyordum ama ne nereden yapilir bilmiyordum onu yapmadim onunla alakasi olabilir kesin bi deniyecegim .. tesekkürler...

Sayfa: 1 2
Referans URL