MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Batur İle Röportaj !!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Beni kırmadığı için ve samimi cevaplarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ...

Alfa : Sizin açınızdan Batur nasıl birisidir ?

Batur : Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
Batur Nasıl biridir ???? İlk sorun zor olmuş Gülücük
Sabırlı biridir.

Normalde çok sabırsız biriyimdir. Ama sabırlı olmayı öğrendim. Sabır olmayınca maalesef başarılı olamıyorsun. O nedenle sabretmeyi öğrendim. Tabi her zaman sabırlı ve uysal olamıyor insan. O nedenle Batur da bazen sinirlenebiliyor, ama genelde sinirini içinde yaşamaya çalışır.

Batur, insanlara yardımı dokunacak, iyi olan herşeyi seve seve gönülden yapabilen birisi. Saygıdan başka karşılık beklemeden yapar bunu.

Alfa : Normal hayatta ne gibi ilgi alanlarınız vardır??

Batur : En büyük ilgi alanım bilgisayar ve teknolojidir. Teknolojiyi bu kadar çok sevdiğim gibi doğaya da aşık biriyim. Birgün tüm Türkiye'yi gezmek isterim.

Müzik ve sinema yine vazgeçilmezlerimden. Pek vakit bulamıyorum ama her fırsatta bu boşluğu doldurmaya çalışırım.

Alfa : Geçmişte ne gibi çalışmalarınız oldu ?? Bir yerde okuduğum kadarıyla dj’lik ile uğraşmıssınız ...

Batur : Evet doğru okumuşsun. Uzun yıllar boyunca Turizm ve Otelcilik sektöründe çeşitli departmanlarda görev aldım. bir süre de DJ olarak hem eğlendim hemde çalıştım. İlk zamanlar sadece özel partilerde çalmaya başladım, sonra bazı otellerin disco salonlarında çaldım. En son 2000 yılında Asos'ta bir tatil köyünde özel bir gecede çalıp jübile yaptım Gülücük O günden bu yana profesyonel anlamda çalmıyorum. 2001-2003 arası bazı yerel radyolarda prodüksiyon, işletme müdürü ve programcı (Bazılarının dj dediği) olarak çalıştım.

Bu zamanların öncesi ve sonra pc ile ilgili işler yaptım. Pc üzerine bir işyerim vardı ve Türkiye'de sıkça çıkan krizlerin birinde işler bozulunca işyerimi kapattım.

Şu an 3.5 yıldır, İzmir'de Özel Bir Kursta Bilgisayar Öğretmenliği yapıyorum.

Alfa : Size herkezin hocam demesinin sebebi nedir ?

Batur : Az önce farkında olmadan bu sorunun da cevabını verdim sanırım Gülücük Öğretmenlik yaptığım içindir herhalde.

Alfa : İlk bilgisayarınız ne zaman oldu ve kurcaladığınız ilk programlar nelerdi ?

Batur : Çok iyi hatırlamıyorum. Ama bilgisayarım olmadan da program kurcalamaya başlamıştım çoktan.

İlk kurcaladığım program ??? Hatırlamıyorum inan. Ama şunu söyliyeyim, ilk bilgisayar gördüğümde windows diye birşey yoktu .. En azında Türkiye'de öyle her bilgisayarda yoktu. Dos vardı Gülücük Ha hatırladım sanırım ilk kurcaladığım program PW denilen, dos tabanlı ilkel bir word editörüydü, yani wordün ilekli Gülücük Onunla birlikte Basic denilen programlama dilini öğrenmiştim ve kurcalamıştım. Sonra Prens adlı oyun Gülücük (adını yanlış hatırlamıyorsam tabi)

Alfa : MyBB ile tanışmadan önce hangi sistemlerle ilgilendiniz ?

Batur : MyBB'den önce ilk ilgilendiğim sistem vB sistemi idi, sonrasında smf geldi. Diğer sistemleri pek kurcalamadım doğrusu (Zaman sorunum oldu hep) Smf sistemini çok çabuk bıraktım. Hiç beğenmedim çünkü. vB iyiydi ama 2 kez sitemin hack yemesi beni vB'den soğuttu. O dönemlerde acemiydim ve kolay hacklendim. Çok güzel ve rayında giden bir sitemin birden bire uçması beni çok üzmüştü ve bu işleri bırakmayı düşündüm.

Alfa : MyBB ile nasıl tanıştınız ?

Batur : Bir önceki cevabımda da dediğim gibi vB sitemin 2 kere hacklenmesi beni üzmüştü, tam bir daha bu işleri yapmayacağım derken, daha iyi bir sistem bulabilir miyim? soruları oluşmaya başladı. Biraz araştırma yaptım ve tıkladığım bir link beni MyBB'ye getirdi..

O gün bugündür çıkış linkini bulamadım Gülücük

Alfa : Neden MyBB !! sizi ona çeken neydi ?

Batur : MyBB'de beni çeken en önemli etken modifiyesi kolay, biraz kod bilgisi ve destekle nerdeyse diğer sistemlerde olan herşeyi uyarlayabilmek oldu. Ben bile kodlamasını anlayabiliyorum Gülücük

Bir diğer etken ise bu kadar iyi bir sistemin ücretsiz olması.

Yine önemli bir etken, ki sanıyorum şu an MyBB sistemini kullanaların çoğunun öncelikli etkenlerinden biri olan DESTEK... Kullandığınız sistem ne olursa olsun, yeterli desteği yoksa o sistem bir hiçtir. MyBB destek konusunda bence birçok sistemden daha iyi. Teşekkürler MyBBDestek.Com...

Alfa : MyBB sizin için ne ifade ediyor ?

Batur : Birgün herkes MyBBli olacak diyorum Gülücük Şaka bir tarafa, MyBB benim için sadece forum scripti değil, MyBB bana MyBBDestek.Com'u tanıştıran, bu siteden birçok güzel dostluklar kazandıran, mutlu eden bir arkadaşı ifade ediyor. İşin sadece yazılım kısmı bana sadece yazılımı ifade ediyor. Ama bu yazılım sayesinde kazandıklarım apayrı.

Alfa : MyBB Destek’de ileride şunuda yapmalıyız dediğiniz bir fikir,proje varmı ?

Batur : Fikirler var tabi, ama henüz proje aşamasına gelmiş değil. Şimdiden söyleyip, 1.4 gibi sizi yıllarca bekletmek istemiyorum. Gülücük

Alfa : MyBB Destek’de her hangi bir eksiklik görüyormusunuz ?

Batur : Evet görüyorum. En büyük eksiklik maalesef bazı üyelerimizin bizleri hala anlayamamış olmaları. Destek konusunda bizler elimizden geldiği kadar, işimizden-özel hayatımızdan birçok kere ödün verip burda olup yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama hala bizlere hakaret eden, saygı duymayan, ortalığı karıştırmaya çalışan bilinçsiz kişiler oluyor.

Ama genelleme yapamamak lazım, üyelerimizin büyük çoğunluğunu gerçekten takdir ediyorum. En az bizler kadar uğraş veren, sizlere destek olmaya çalışan birçok üyemiz var.

Hep yanlış bilinen birşey var. Sanki destek olmak için bir rütbeye sahip olmak gerekmiş gibi düşünülüyor. Bu çok yanlış. Ha üye, ha moderator, ha admin ne farkeder ki? Birşey biliyorsan paylaş, Yardım et. DESTEK BUDUR.

MYBB Destek, bir işyeri değil ki, sadece görevliler çalışsın, yardım etsin. MyBB Destek bir AÇIK BÜFE olsun. Gelin istediğinizi alın, alırken yan masada kalkamayacak biri varsa bir tabak ta ona verin. Umarım demek istediğim anlaşılmışıtr.

Alfa : Kişisel olarak ne gibi projeleriniz oldu ??

Batur : Kişisel olarak, sadece Forum Arescom adlı bir genel forum sitem var şu an. Bunu dışında dediğim gibi mesleğimden ve ailemden çok fazla zamanım kalmıyor başka projeler için çalışmaya. Ama şimdilik şunu söyleyebilirim ki, yapmak istediğim 3-5 büyük proje var. Sadece zaman lazım. Şu an açıklamak istemediğim kişisel bazı projeler.

Alfa : Ve Son olarak Bizlere yani MyBB Üyelerine demek istediğiniz bir şey var mı ?

Batur : Bu soruyada aslında üstteki sorunda cevap verdim. Ama eklemek istediklerim var.Öncelikle MyBBDestek.Com sitesini tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Biliyorum ki bir çoğunuz benim gibi bilgisayarlarınızı açtıktan sonra daha kendi sitelerinizi bile açmadan bu siteyi ilk açıyorsunuz. Ve yine birçoğunuz sırf sorularıma cevap alayım, yada yeni bir eklenti var mı diye bakmaktan çok, birine yardımcı olabilir miyim? diye giriyorsunuz. En azından ben birçoğunuzu böyle hayal ediyorum.

Eğer doğru hayal ettiysem, onaylıyorsanız sizlere teşekkür ederim.

Bizim yönetici olmamız herşeyi biliyoruz anlamına gelmez. Bunu unutmayın lütfen. Eğer herşeyi çok iyi seviyede bilseydik belki MyBB kullanmaz kendi scriptimizi yapardık.. Yapamaz mıyız? Yaparız. Ama bırakın herkes en iyi bildiği işi yapsın.

Açtığınız konu başlıklarına lütfen dikkat edin. Bu belki sizlere sıkıcı geliyor olabilir. "Adamlar tutturmuş başlık başlık gidiyorlar" demeyin. Bu gerçekten çok önemli. Özellikle aramalarda çok önemli. Sitemizde nerdeyse çözüm bulmamış konu yok gibi, varsada gözden kaçmıştır. İncelerseniz onlarca aynı sorundan dolayı açılmış konu var. Buda forumu fazla bir konu kirliliğine götürür.

Yine sizlerden bir ricam, lütfen forumdaki birbiriniz ile olan yazışmalarında güzel bir üslub kullanın. Birbirinizi kırıcı ve rencide edici, alaylı cümlelerle yazışmayın. Özellikle MyBB sistemine yeni geçmiş kişiler çok basit sorular sorabiliyorlar. Onları yadırgamayın, alaylamayın. İlk başladığınız halinizi düşünün. bu çok normal birşey. Hangi birimiz MyBB yada kodlama bilerek anamızdan doğduk ki? Okuya okuya, sora sora öğrendik hepimiz.

Başta Blackinci, Arno, Con+r@, themem, AoRGuN, Aftermath ve daha ismini sayamadığım diğer tüm yönetici arkadaşlarım ile siz değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

MyBBDestek.Com ailesinde olmaktan dolayı çok mutluyum.

Sevgi ve Saygılarımla Batur.
Teşekkürler alfa bizi bu anlamlı röpörtajla buluşturduğun için...Gülücük
Sitede en çok merak ettiğim kişiydi, Batur abi Gülücük Teşekkürler paylaştığınız için Gülücük
Evet güzel bir röportaj olmuş
Ve de Baturun yakındıgı konulardan birindede dedigi gibi küfür ve hakaretle sorunlarına çözüm arayan arkadaşlar burdaki çogu insan siz babanızın yedigi portakalda vitaminken bu adamlar pc başındaydılar
Lütfen saygı gösterin
Batur Hocamızı Gülücük Daha da tanımış olduk teşekkürler ;)
hoş olmuş
Bu sitede eski üyeyim. Batur hoca hemen hemen tüm sorularıma cevap vermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. daha iyi tanımış olduk...
güzel röportaj

Bu soruyada aslında üstteki sorunda cevap verdim. Gülücük
Sayfa: 1 2 3 4 5
Referans URL