MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: MyBB Sitemap Oluşturucu v1.05 Türkçe
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Merhaba MyBB kullanıcıları,

MyBB forum kullananların sıkıntılarından birisi de şüphesiz Sitemap konusudur. Ben de bu konuda kaliteli Türkçe bir paylaşım yapmak istedim.

MyBB Sitemap Oluşturucu

Versiyon: 1.05
Dil: Türkçe
Yapımcı: mavericck
Türkçeleştirme: FaRuKuZaM
Site: TürkiyeCep.Com

Açıklama: Bu plugin MyBB kullanıcılarının saatler hatta günlerini harcamadan birkaç tıkla sitemap hazırlamalarını sağlar. Tamamen Türkçe olan pluginde hiç zorluk yaşamadan sitemapınızı oluşturur, yönetir ve Sitemap servislerine kaydedersiniz.

Özellikler:
  • Duyuru, üye profili, konu ve forum sayfalarının sitemapını çıkarabilme
  • Sitemapların sadece birkaç saniye içinde oluşması
  • Sitemap servisi ekleme ve kendindekilerle beraber birden fazla servise hemen sitemapı kaydetme
  • Her bir sayfa için belli bir değiştirme aralığı kullanma
  • Forum ve konular için öncelik ayarı kullanma
  • SpiceFuse Seo Plugin Entegrasyonu
  • Daha fazla özellik için plugini indirin Güzel

Kurulum:
1. Plugin dosyalarını sunucunuza yükleyin:
* sitemap_generator.php dosyasını inc/plugins/ klasörüne
* sitemap.php dosyasını admin/ klasörüne
* sitemap.lang.php dosyasını inc/languages/turkish/admin/ klasörüne
2. Forum dizinine sitemaps adlı bir klasör açın ve changemod'unu 777 yapın.
3. Admin KP -> Plugin Yöneticisi ve Sitemap Oluşturucusunu aktif edin.
4. Yeni sitemap menüsünü görebilmek için tüm kontrol paneli yenilemeniz gerekmektedir.
5. Sonra Kullanıcı ve Gruplar bölümünden Admin İzinlerine girin ve izinlerden istediğiniz admine Sitemap Oluşturucuyu kullanma izni verin; yoksa Sitemap Oluşturucu'yu kullanamazsınız.
6. Sitemap Oluştur'a girdikten sonra tek tıkla duyuru, üye profili, konu ve forum sayfalarının sitemapını oluşturursunuz. Sitemap oluşturduktan veya sildikten sonra da index sitemapı yenilemeyi unutmayın çünkü ana bilgiler bu dosyada saklanır.
7. Bundan sonrası size kalmış. "Kontrol" menüsünden servislere sitemap dosyanızı kaydettirebilirsiniz veya da Google Webmaster Tools kullanıyorsanız oradan sitemap indexinizi kaydettirebilirsiniz.
8. Sitemap dosyasını belli aralıklarla yenilemeniz sizin açınızdan faydalıdır. Mesela haftada bir girin; forum, duyuru, profil ve konu sitemaplarını yeniden oluşturduktan sonra index dosyasını güncelleyin. Çünkü index dosyası bu sitemapların bilgilerini kapsar. Sitemap kaydettirirken index sitemapını kaydettirmeniz yeterlidir.

Örnek Sitemaplar:
Konu Sitemapı
Forum Sitemapı
Profil Sitemapı
Duyuru Sitemapı

Ekran Görüntüleri:

Link: http://uploaded.to/?id=x1md73
Alternatif: http://www.turkiyecep.com/MyBB Sitemap O... v1.05.rar

Arkadaşlar herhangi bir konuda sıkıntınız olursa sorun. Kolay Gelsin...
pff ben beceremıyom:S

edebiyatufuklari.net Yazan:

takıldığın yeri söyle hemen yardım edeyim Bye

peki nasıl çalışıor bu eklenti? çalışırken neler yapıyor?

FaRuKuZaM Yazan:

edebiyatufuklari.net Yazan:

takıldığın yeri söyle hemen yardım edeyim Bye

msn e beklerım
the_disaster_cycle@hotmail.com

nasıl yani ne demek istediğini anlamadım şimdi eklenti kurulumunu geçtin diyelim izinleri ayarladın Sitemap Oluştur diyorsun oradan teker teker forum, konu, duyuru ve üye profillerinin sitemapını oluşturuyor. Sonra Kontrol menüsünden bunları Google, Yahoo, Ask ve MoreOver servislerine sitemapını kaydediyorsun. İstersen kurulum menüsünden yeni servisler ekleyebilirsin. Daha başka mesela Goolgle Webmaster kullanıyorsan oradan da Sitemapın indexini kaydedip gelişmeleri izleyebilirsin. Başka anlatmamı istediğiniz?..
kaydettikten sonra ne yapacağız?

emrebursali_2 Yazan:
kaydettikten sonra ne yapacağız?

dediğim gibi ya Google Webmaster Tools kullanıyorsan oradan kaydedeceksin değilsen Kontrol menüsünden servis isimlerine tıklayarak kaydettirebilirsin. Kolay Gelsin...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Referans URL