MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Mybb Serverdan Servera Taşınma, localde geliştir
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadaslar,
okudugum kadariyla bircok kisi mybb ile bir serverden baska bir servere tasinmanin yollarini aramakta.

MyBB ile tasinmak cok kolay,
öncelikle MyBB'nin yüklü oldugu serverden ftp yolu ile bütün forum dosyalarini indirelim...

Ondan sonra indirdigimiz dosyalarda inc/ klasöründeki config.php dosyasindaki sql ayarlarini yeni servere göre ayarlayalim,
ve settings.php dosyasindaki url ayarlarini da yeni servere göre ayarlayalim.

Sonra phpmyadmin veya baska bir veritabani yönetim programi yolu ile mybb'nin yüklü oldugu veritabanini backup yaparmis gibi bilgisayara download edelim.

Sonra editledigimiz settings.php ve config.php dosyalarininda icinde bulundugu bütün forum dosyalarini ftp yolu ile yeni servere atalim.

Ve son olarak phpmyadmin yolu ile backup yapar gibi indirdigimiz veritabanini yeni servere phpmyadmin yolu ile atalim.

Forumunuzun url'sini browserinizde giriniz....

Ve taşınma islemi buraya kadar..!
çok teşekkür ederim script..
bu benim cok işime yarayacak..
teşekkürler paylaşım için..

Script Yazan:

Sonra phpmyadmin veya baska bir veritabani yönetim programi yolu ile mybb'nin yüklü oldugu veritabanini backup yaparmis gibi bilgisayara download edelim.

Ve son olarak phpmyadmin yolu ile backup yapar gibi indirdigimiz veritabanini yeni servere phpmyadmin yolu ile atalim.

ben bu kısmı yapamıyorum nasıl yapıcam Yardım????

Phpmyadmin'e girip yedek alacaksın.
ben bunları yaptım ama karakter sorunu oluyor...karakter sorunu için ne yapmalıyız..
Forumda Araştır Biraz Baktın Olmadı Düzelmiyo
Host Sahibi İle Görüş Onlar hemen iki Dakikada Yaparlar.
teşekkürler yararlı bir bilgi
Sayfa: 1 2
Referans URL