MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Arno İle Röportaj
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
merhaba arkadaşlar ali abi hakkında okadar çok merak ettiğim şeyler varki inanamazsınız belki bunları sizde merak ediyorsunuzdur bende röportaj tarzında olsun dedim
inş ali abi cvplar vede yetkililer konuyu kilitlemez
röportajımız başlıyor....
1_ İnternet Hayatı Döneminiz Veya Pc Hayatı Döneminiz Nasıl Başladı ?
2_İnternet İle Tanışmanız Ne oldu?
3_Mybb Sistemini Nasıl Keşfettiniz?
4_Mybb Neden İlginlizi Çekti Ve de Çeviri Yapmak İstediniz?
5_Sizde İnternette İken Bu gibi Sitelere Takılırmıydınız?
6_Mybb Hayatınızda Neleri Değiştirdi ?
7_İnternet Aileniz İle İlgili Sorunlara Yol Açtımı?
8_İnternet Derslerinizde Etkili Oldumu ?
9_İnternet Olmasaydı Daha İyi Bir Üniversite de Olabilir midiniz?
10_Yolda Yürürken Mybb Sistemi Çeviricisi Olarak Havalara Girerek Yürüdüğünüz Olmuşmudur?
11_Her Yerde Kendi Reklamınızı Yapmaya İhtiyaç Duyarmısınız ?
12_VE NEDEN MYBB VEYA NEDEN MYBB DESTEK TÜRKÇE ÇEVİRİ
Saygılarımla!
ilginç
8. ve 9. soruların cevabını ben de marak ediyorum valla :D
çoğunun cevabı zaten arno'nun blogunda var :D
1. 1997 yılında (nasıl olduğunu hatırlamıyorum) dönemin en iyi bilgisayarı sayılabilecek pentium 166mmx işlemcili bilgisayar ile başladım. 9 yaşındaydım yani. Windows 95 yeni çıktığı için herkes ms-dos kullanıyordu. Bende ms-dos kodlarını öğrendim. Dediğim gibi bilgisayar dönemin iyi bilgisayarlarından ve 95 yüklü nadir bilgisayarlardandı ve kurcalarken windows 95i de çoğu kişiden önce keşfetme fırsatım oldu. Daha sonra bir tanıdığım vasıtasıyla visual basic programlamaya başladım. Nesne yönetimli bir programlama olduğu için çabuk öğrenmiştim yapabilitem dahilinde olan şeyleri...

2. Daha sonra internetle tanıştım. İlginç birşeydi. O zamanlar html sayfalarda bir kaç numarayı görmek bile büyük birşeydi. Ancak ilgim dahilinde değildi o zamanlar. Daha çok donanımsal olarak bilgisayar ilgileniyordum. 2. aldığım ve hala kullandığım bilgisayarımla birlikte internetle haşır neşir olma katsayım yükseldi (Yıl 2003 yada 2004)

3. 2 - 2.5 sene önce web işleriyle ilgilenmeye başladım. Free hostlarda denemediğim sistem kalmadı. Nasıl olduğunu tam hatırlamıyorum hinziradam.com sitesine girdim ve (hiç katkım olmasada) moderatör oldum. Dediğim gibi tüm sistemleri denemeye çalışıyordum ve böylece MyBByi görmüş oldum. Kısa süre içerisinde ilk kez para verip aldığım domain üzerine (gizligezegen.com) MyBByi kurmaya karar verdim. Yine fazla uzun süre geçmeden kendimi geliştirmek ve ilgililere yardımcı olabilmek için MyBBDestek.com u açtım.

4. MyBB oldukça esnek bir sistem. Özellikle görsel anlamda yapılamayacak şey yok. Ayrıca vbulletine en çok yaklaşabilen (geçmesine de çok az kaldı) sistem. Dolayısıyla bu sistemi seçmek gayet mantıklıydı. Destek sitesi açınca da doğal olarak Türkçe çeviri yapma ihtiyacı duydum.

5. Bulabildiğim webmaster sitelerinin hepsinde az ya da çok takıldım. Ancak sadece okudum. Soru ve sorunlarımı kendime sakladım ve çözmeye çalıştım. Bu sorunları çözdükçe bu iş daha zevkli hale geldi.

6. ÖSSye hazırlandığım sene yani geçen sene tam 1 ayımı sitede online geçirmişim. Günde ortalama 8 saat uyuduğumu düşünürsek bu süre 40 gün eder. Yani 40 gün boyunca sadece uyuduğunuzu ve mybb ile ilgilendiğinizi düşünün. Böyle bir sene içerisindeki kaybını siz tahmin edebilirsiniz. Sonuç olarak insanların hala bir sorusuna cevap verilmedi diye kötü destek sitesi ya da kötü yönetici olarak ilan edilmenin ne kadar zoruma giden birşey olduğunu tahmin bile edemezsiniz. (Şunu da ekleyeyim. 40 gün sitede geçirdim diyorum ama siteye girmeden MyBB ile ilgili en az bu kadar daha vakit harcamışımdır.)

7. Tabiyki de bazı sorunlar yaşadım. Dediğim gibi ders çalışmam gereken vakiti internette geçirdiğim için oldukça laf işittiğimi biliyorum. Ancak sonuçta ben bilgisayar mühendisi olacağım, yıllardır hedefim bu, dolayısıyla bu konuda üstüme fazla gelinmedi.

8. Olumlu bir etkisi olduğunu söyleyemeyeceğim. Vakit önemli bir unsur. Tekrar söyleyeyim. Geçen sene bu siteye girdiğim kadar ders çalışsaydım herşey çok farklı olurdu.

9. Bunu söylemek zor olur. Sonuçta webmasterlığa bir hobi olarak başladım ve bunun bir işe dönüşmesi için elimden geleni yapıyorum. Bu beni bazı şeylere motive eden bir durum. Demek istediğim eğer internet denilen şeyle normal bir öğrencinin ilgilenmesi gerektiği kadar ilgilenseydim belki sokaklarda adam dövüp serselik yaparakta vaktimi geçirebilirdim, belki de oturup ders çalışırdım. İlk dediğim gibi olsa şuan üniversiteye bile gitmiyor olurdum, ikinci dediğim gibi olsa istanbuldaki üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliği okurdum.

10. Yolda yürürken bile MyBByi düşündüğüm zamanlar çok oluyor. Ancak nedense bu konuda daha hiç böbürlenmedim. Tabiyki insan başarılını düşündüğünde mutlu oluyor. 1 sene sonra communityde translator olarak bulunmak benim için önemli bir durum. Bildiğiniz üzere communityde bazı Türk şahısların yaptığı sevimsiz olaylar sebebiyle bize farklı bir açıdan bakıyorlardı. Umarım zamanla bunu da yıkmayı başaracağız.

11. Gerektirdiği kadar. Şöyle açıklayayım. Üye olduğum bir sitede durup dururken ben MyBBDestekin kurucusuyum ona göre konuşun benimle, ben hepinizden çok biliyorum gibi konuşmalar tabiyki yapmam. Ancak örneğin bir güven durumu söz konusu olduğunda MyBBDesteki referans göstererek güvenilir bir kişi olduğumu kanıtlamaya çalışırım.

12. Bu soruyu yanıtlamama gerek yok sanırım. Çünkü üstteki cevaplarımda nedenlerini sundum. Ama kısaca toparlamak gerekirse MyBB ve MyBBDestek benim için hem iyi hemde kötü birşey oldu. Zamanında önümü açan şimdi ise önümü kapatan bir durumda. İlerleyen zamanlarda neler değişir hepimiz görücez nasıl olsa...

Bu sorular için medeaya teşekkür ederim. Sıkılmadan yanıtladım ve sanırım buna ihtiyacım vardı. Sıkılmayıp okuyacak arkadaşlara kendimi biraz anlatabilmiş olabileceğim sanırım...
vay be arno tanıdıklar falan imkanlar varmış senin en azından :/ biz çürüdük bende isterdim pentium166'larda çalışmayı Gülücük sen visual basicte çalıştığın yıllarda hala atarilerde oyun oynuyoduk Gülücük
vay be çok gzl oldu bendende bazı sorular

1)izmir teknik üniversitesinde okuyorsun bilgisayar bölümnde orada hocalarına mybb yi tanıttın mı ki kesin biliyorlardır destek sitesi admini olduğunu söyledin mi?
2)izmirdeki eğitiminde mybb ve PC le aranın çok iyi olmasının faydası oldumu
3)öğretmenlerin gözüne girdin mi?:D
Çok Güzel Anlatmışsın Saol (:
Sayfa: 1 2 3 4
Referans URL