MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: Mysql Problemsiz Yedek Alma ve Geri Yükleme (mysqldumper)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Herkezin ortak sorunu olan yedek alma işlemine son veriyoruz mysql dumperi bilenler bilir bilmeyen arkadaşlarımızada kurulum ve kullanımını öğretelim dedim.

Not: Bizzat tarafımdan testi yapılmıştır. MySQL dosyasını zipleyerek sıkıştırdığı için fazla yer kaplamıyor ve alınmış olunan yedekte ve yedeği geri yüklerken türkçe karakter problemide yaşamıyorsunuz.
Yedeği ftp ye kaydettiği için isterseniz yedeği bilgisayarınıza alıp ftp dekini sile bilirsiniz yedeği yükleyeceginiz vakit almış oldugunuz yedegı eski yerine yükleyerek te kullana bilirsiniz.

Mysql dumper türkçe versiyon'u ilgili dosyalar
Dosyayı indirin

indirmiş oldugunuz bu dosyayı ismini kendinize göre değiştirerek bu klasörü ftp ye (forum klasörünün oldugu dizine )upload ediyorsunuz.

upload işlemi bittikten sonra
config.php dosyasının changemod ayarlarını 777 yapıyoruz instal yaptıktan sonra 644 yapmayı unutmuyoruz.

instala başlıyoruz http://www.sizinsiteniz.com/klasöre vermişoldugunuzisim/install.php sizin siteniz bölümünü kendinize göre ayarlayın
ve resimdeki gibi türkçeyi seçip installation diyoruz.

installation dedikten sonra resimdeki gibi veritabanı bilgilerini giriyoruz

evet arkadaşlar veritabanımız bulundu şimdi devam et diyoruz

evet arkadaşlar bu aşamada bi uyarı alacaz yedek_al klasöründe bir kaç klasör açmamız gerekiyor.
resimdede görüldüğü gibi yedek_al klasörü içine work die bi klasör açıyoruz
work klasörü içine backup, config, log, structure die 5 klasör açmış oluyoruz bunların izinlerini 777 olarak ayarlıyoruz.

evet arkadaşlar install bu aşamadan sonra bitiyor.
yedek_al klasörünün içindeki install.php dosyasını silmeyi unutmuyoruz
evet arkadaşlar klasör koruma oluştur onu manuel yapın derim manueli c panelden yapabilirsiniz.

şimdi nasıl yedek alacaz onu öğrenelim .

evet arkadaşlar yedekleme başladı

ve yedekleme başarıyla tamamlandı.

şimdide yedeğimizi nasıl geri yükleyecez onu öğrenelim.

veritanını hatalardan arındıralım..

Download :

http://rapidshare.com/files/102616304/fo...k_alma.rar

NOT : Konu alıntıdır.Ben şuan kullanıyorum.Sorunsuz ve TR karakter hatası olmadan yedek alabiliyorum.
çok sağol
kimse böyle bi konuya tşk etmemiş yazık!
"ruam" çok teşekkürler. + repini veriyorum ;)
rar pass ney deniyorum olmuyor bir türlü
Arkadaşlar özür ya

password : ruam
böyle ulu ve yüce bi paylaşımdan yararlanıp teşekkür etmeyen insan değildir bence
teşekürler süper bi paylaşım 1 seneden beri daha yeni yedek aldım :D
Çok güzel bir döküman, paylaşımınız için teşekkürler..
Sayfa: 1 2 3 4 5 6
Referans URL