MyBBDestek.Com - MyBB Resmi Türkçe Destek Sitesi

Tam Versiyon: En Çok İhlal Edilen 10 Kuralımız
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
1. Açacağınız konunun başlığı sorununuzu kısaca özetleyecek şekilde olmalıdır. "lütfen yardım", "bir bakar mısınız" , "Acil yardım", "Çok Acil" gibi olmamalıdır.

2. Flood yapmamalısınız. Eğer konunuzla ilgilenilmemişse bildir tuşunu kullanarak yönetimi haberdar edebilirsiniz. "Cevap veren yok mu?" "Orda kimse yok mu?" gibi mesajlar yazmamalısınız.

3. Forumda küfür, alay, hakaret etmek, aşağılayıcı sözler söylemek yasaktır.
"Bize ne bundan", "bende bişey var sandım" "itirazın mı var" tarzında mesajlar yazmayınız. Yazılmış mesajları polemik konusu yapmayın.

4. Konunuzu uygun bölüme açmalısınız. "MyBB Modifikasyon-Eklenti-Plugin"
"Webmaster Bölümü"
gibi bölümleri soru sormak için kullanmamalısınız. Eğer konunuz hiçbir katogoriye uymuyorsa "serbest kürsü" ye açınız.

5. Hosting tanıtım bölümünde bir hosting firmasının açmış olduğu bir konuya bir başka hosting firması olumlu ya da olumsuz cevap veremez.

6. Footer'den "copyright" bölümünü ve TR çeviri linkini silen sitelere destek verilmez. Bu sitelerin tanıtımını yapmak da yasaktır.

7. Arama yapmadan konu açmayınız. Aynı konuda açılmış başka sorular varsa sorunuzun cevaplanmama ihtimali yüksektir.

8. "Ücretli Destek" bölümünde ücretleri özel mesaj yolu ile belirtmelisiniz. Fiyat yazmak gereksiz tartışmalara yol açabilmektedir.

9. "MyBB Siteler" bölümünde sitenizi bir kereye mahsus olmak üzere tanıtınız. Aynı site için birden fazla konu açmak yasaktır.

10. Forumda tümü büyük harfle yazılmış mesaj göndermek, aşırı büyük fontla yazılması yasaktır. (Büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına geldiği için)

---
Not: Bu kurallar en çok ihlal edildiğini düşündüğüm kurallardır. "kurallar" örnek verilerek yeniden düzenlenmiştir.
evet herkes bu kurallara uymalı
Güzel bir paylaşım. Okunacağını sanmıyorum. Okuyanlarında bunu uygulamalı olarak ne kadar sitemize yansıtacakları konusunda bazı şüphelerim var.

Ben bir öneride bulunmak isterim. Lütfen Türkçe'mizi düzgün kullanmaya çalışalım. Noktalama işaretlerine dikkat edelim.Bazen anlatmak istediğiniz şeyi karşı taraf yanlış anlayabiliyor. Büyük küçük harf kullanımı konusunda üst seviyede sıkıntısı olan arkadaşlarımız var. "GüZeL PayLaşıM", ELiNe SağLık", "Mawi RenGi DaHa GüzeL" gibi aykırı mesajlar çok fazla yazılıyor.

Aykırı olmayı marifet sananlar var. Türkçemizde "v" varken "w", "k" varken "q" kullanmamaya çalışalım.

Özellikle noktasız, virgülsüz gelişi güzel yazan arkadaşların sorularına çözüm üretmek pek işime gelmiyor. Ama yinede elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Soracağınız sorunun çözülmesini istiyorsanız soruyu düzgün bir şekilde açıklayın. Gerekirse demo site veya ss verin.

Bir atasözü vardır: "Senin anlattığın, karşıdakinin anladığı kadardır."

Sen ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anlayabileceği bir şekilde anlatmazsan boşuna kürek çekmiş olursun. Sonra otomatik olarak floodlar başlar. "Hala cevap verilmedi." , "Benimle neden ilgilenilmiyor?" vs.

Başlamak bitirmenin yarısı derler. Soruyu anlaşılır bir şekilde anlatmak da çözüm bulunması açısından çok önemlidir.

Lütfen arkadaşlar uzun yazıları okuyun. Kitap okumayan bir milletiz. Önemli olan kitap okumak değil, okumaktır. Okuma fiilini gerçekleştirmektir bir bakıma. Kitap okumuyoruz bari yazılanları okuyalım.

Bu yazımı okuyan kişiler zaten bu hataları yapmıyorlardır. Benim gibi uzun yazan arkadaşlara haksızlık yapılıyor. Çünkü yazının daha yarısını okumadan cevap gönderiliyor.

Bu konuda bilinçli olan arkadaşlarımız yazılarımızı dikkatli yazarak örnek olmaya çalışıyor. Ama örnek değil sadece ördek oluyoruz.

Tema kurulumuyla ilgili bir yazı yazıyorsunuz.İlk cevap yazan "Güzel tema, paylaşım için teşekkürler" yazıyor. Kimseyi yargılamıyorum. Herkez istediği gibi yazmakta özgürdür. Bahsettiklerim bir kural değil, sadece öneridir.

Türkçemizi düzgün ve anlaşılır bir şekilde kullanalım. Yazdıktan sonra yazımızı tekrar okuyalım. Anlam eksikliği içeren cümlelerimiz varsa düzeltelim.

Benim anlattıklarım sizin anlayabildiğiniz kadardır. Anladınız mı demiyorum inşallah anlatabilmişimdir ...
o atasozu degil vecize kardes hz mevlana solemistir
Hepimiz mevlananın soyundan geliyoruz. Mevlana bizim atamız oluyor.Atasözü denilebilir yani.

Bu sözü ya da vecizeyi okuyalı baya bir zaman oldu. Önemli olan hatırlayabilmek ve o sözü gerektiği gibi kullanabilmektir zaten. Hz. Mevlana 800.yaşında ve sadece biz türklerin değil tüm dünyanın tanıdığı bir aydın,felsefeci ve düşünür. Onu yaşatabilmek çok önemli. 2007 Tüm Dünya'da mevlana yılıydı.

Konu fazla sapmasın ama hatırlattığın iyi oldu. Ecdadımızı asla unutmayız.
Atasözlerinin söyleyeninin bilinmediğini hatırlatmama gerek var mı MiCROP? =)

Hatırlatma için teşekkürler Dedektif!
Tartışmaya gerek yoktur. Güzel Paylaşım Tşkler.

AoRGuN Yazan:
Atasözlerinin söyleyeninin bilinmediğini hatırlatmama gerek var mı MiCROP? =)

Hatırlatma için teşekkürler Dedektif!

Atasözü bir kalıptır. Senin dedenin söylediğide aslında bir atasözüdür. Söyleyeni bilinmiyor diye birşey yok onu öyle kısıtlamışlar. Atanın söylediği söze atasözü denir. Türkçe'de ilk okul cocuklarına kimin söylediği bilinmeyen geçmişten günümüze kadar gelen sözlere denir vb. tanımlar yapılır.

Mesajımın lütfen tamamını oku benim anlatmak istediğim şey farklı.

Sayfa: 1 2 3
Referans URL