Merhaba, Ziyaretçi! (Kayıt OlŞifremi Unuttum)

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (4): « İlk [1] 2 3 4 Sonraki > En Son »
Adım Adım Sitemap Hazırlama(RESİMLİ)
Yazar Mesaj
@ntijen Ban!!
Üye

Grup: Banlanmış
Statü: Çevrimdışı
Adım Adım Sitemap Hazırlama(RESİMLİ)

Merhaba Arkadaşlar;
Size Google da çıkmanın en baba yolunu anlatacağım resimli olarak. Google Meta tagları pek kale almaz. Alsada ilk 200 kelimeye bakar.Ama son bakacağı yerlerden biridir metatag kısımları ilk önce sitenizi googlea indexletmeniz gerekir nedir bu indexletme? GoogleBot sitenize gelir ve geçici bir index hazırlar (çok detaylı olmayan üstünkörü bir şey) biz ne yapıcaz elle (manuel) olarak sitemizin tüm içeriğini google a indexleteceğiz. Şimdi başlıyoruz. Hazırlanın.

1. İlk olarak http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login şeklinde ve devamında Add a Sitemap ve Verify butonlarını görüyoruz. Verify linki bu sitenin gerçekten sizin siteniz olup olmadığıyla ilgili onaylama adına konulmuş bir link onaylamazsanız indexletmenizin bir anlamı yok. Nasıl onaylatıcaz? Verify linkine tıklıyoruz.

5. Karşımıza 3 adım çıkıyor.

HTML dosyası oluşturmak. Google size 1. adımda oluşturmanız gereken html dosya adını veriyor. Burada çok karıştıranlar var.kısaca tanımlayım. Front page açın. İşlem yapmadan Dosyadan Farklı Kaydeti seçin. Ve dosya ismi olarak 1. adımda verilen ismi yazın ve kapatın bukadar bana verdiği html dosya adı googlef3836dd3511068d0.html bu. Ben bu isimde sayfamı oluşturacağım. Daha sonra kaydetmek istediğim siteye FTP ile bağlanacağım ve root kısmına upload edeceğim. Neresi root kısmı index.html, index.asp, default.asp vs ile aynı yerde olacak. (httpdocs, public_html yada www klasörüdür.)

6. Ftp ile oluşturduğumuz dosyayı gönderdik.

7. Tekrar Google Sitemap sitesine geri dönüyoruz ve 3. adım olan Verify Butonuna basıyoruz.

8.Sitemizi doğruladıktan sonra Asıl mevzuya yani sitemap kısmına geliyoruz. Üstte sitemaps, stats, errors, robots.txt yazan yerden sitemaps basıp gidebilirsiniz.

9.Açılan sayfada Add a Sitemap yazısına tıklıyoruz.

10. Karşımıza gelen ekrandan General Web Sitemap Seçili olarak Next butonuna basıyoruz.

11. Karşımıza gelen sayfada Sitemapimizin adresini soruyor kutucukta. Üstede yapılma teknikleri filan.

25-02-2007 11:29
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
@ntijen Ban!!
Üye

RE: Adım Adım Sitemap Hazırlama(RESİMLİ)

12. Şimdi sitemapimizi oluşturucaz. Bu ekran böylece kalsın. Küçültün dursun. Şimdi http://gsitecrawler.com/gs-files/GSiteCr...6-full.EXE adresinden yada http://johannesmueller.com/gs-files/GSit...6-full.EXE Sitemap : 1 Site verified: ok
Artık bundan sonra sitemapin eklenmesini bekliyorsunuz maximum 1-2 hafta içinde google sitemapteki bilgileri indexe almaya başlıyor. Buradaki araçlarda çok etkili See stats for: üstüne tıklayıp çeşitli istatistiklere google arama motorunda hangi kelimelerle bulunduğunuza bakabilirsiniz.

Benim 4 haftada 700 kusur sayfa oldu dogru yaptıgınız sürece google indexliyor..Verify e dikkat edin ben 3 kere yaptım 2 sinde hata ondaymış:D
KOLAY GELSİN

ALINTIDIR....

En son düzenleme: 25-02-2007 11:35 @ntijen.

25-02-2007 11:31
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Arno
Kurucu

Grup: Kurucu
Karma Puanı: 13

Gsitecrawler büyük sitelerde sorun çıkarıyor. Daha doğrusu sitemap tamamlanamıyor. Ama sitenizi yeni açtıysanız tavsiye ederim.

Paylaşım için saol...

25-02-2007 12:07
deluxeland Ban!!
Beşiktaş For ReaL

güzel çalışma antijen emeğine sağlık ;)

En son düzenleme: 25-02-2007 01:14 deluxeland.

25-02-2007 01:14
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
arachnanthe
Mesajcı Üye

Grup: Üye
Karma Puanı: 2

eline sağlık Sayın Arkadaşım

25-02-2007 02:25
Gimp
Mod'du

Karma Puanı: 3

paylaşım için teşekkürler eline sağlık

25-02-2007 02:31
arachnanthe
Mesajcı Üye

Karma Puanı: 2

arkadaslar bunu yaptık google indezliyor herşey cokgüzel istenen oldu aradan zaman gecti bunu bi süre sonra yenilememmiz gerekirmi ne sıklıkla mesela

28-02-2007 12:46
@ntijen Ban!!
Üye

yok gerekmior kendisi indexliyor

14-03-2007 03:58
Sayfa (4): « İlk [1] 2 3 4 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle

Veteriner hekimler Klip İzle Taha'nın Yeri Kampus Alanya Otel Ara Alanya Travel Msn Nickleri ultravb